incendiu vegetatie 03Trei incendii de vegetație uscată au avut de stins marţi, 11 august, pompierii nemțeni.

La ora 16.00, prin apel la 112, a fost anunţat un incendiu de vegetaţie uscată, pe o proprietate din localitatea Ceahlău. Șase subofiţeri din cadrul Gărzii de Intervenţie Poiana Teiului cu o autospecială de stins incendii şi doi membri ai SVSU Ceahlău cu o autospecială s-au deplasat la fața locului și au stins incendiul în scurt timp.

„Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de 40 mp., unde ardeau un gard de mărăcini şi crengi uscate ale unor arbori care delimitau proprietatea de un teren cu fân. Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Potrivit aceleiași surse, un alt incendiu de vegetație uscată a fost stins și pe un teren din satul Târzia, comuna Brusturi. Șase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, au lichidat incendiul izbucnit din cauza focului deschis în spaţii deschise. Focul s-a extins pe aproximativ 1500 mp.

La ora 17.00, în Dumbrava Roșie a izbucnit un alt incendiu, tot de vegetaţie uscată, aflat în apropierea DC 130.

„La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi au lichidat incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp. Cauza probabilă a incendiului este aceeași, focul deschis în spaţii deschise”, a mai declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentMassone poate fi demis de la FC Ceahlăul!
Articolul următorLansări OAMENII TIMPULUI la Suceava şi Cernăuţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.