incendiu vegetatie 03Trei incendii de vegetație uscată au avut de stins marţi, 11 august, pompierii nemțeni.

La ora 16.00, prin apel la 112, a fost anunţat un incendiu de vegetaţie uscată, pe o proprietate din localitatea Ceahlău. Șase subofiţeri din cadrul Gărzii de Intervenţie Poiana Teiului cu o autospecială de stins incendii şi doi membri ai SVSU Ceahlău cu o autospecială s-au deplasat la fața locului și au stins incendiul în scurt timp.

„Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de 40 mp., unde ardeau un gard de mărăcini şi crengi uscate ale unor arbori care delimitau proprietatea de un teren cu fân. Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Potrivit aceleiași surse, un alt incendiu de vegetație uscată a fost stins și pe un teren din satul Târzia, comuna Brusturi. Șase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, au lichidat incendiul izbucnit din cauza focului deschis în spaţii deschise. Focul s-a extins pe aproximativ 1500 mp.

La ora 17.00, în Dumbrava Roșie a izbucnit un alt incendiu, tot de vegetaţie uscată, aflat în apropierea DC 130.

„La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi au lichidat incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp. Cauza probabilă a incendiului este aceeași, focul deschis în spaţii deschise”, a mai declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. (Oana IOSUB-TOMA)