0:00

Un autobuz, o cabană şi o casă au luat foc, în seara de 1 martie, în 3 localităţi diferite din judeţul Neamţ. Primul incendiu a fost anunţat la câteva minute după ora 18, iar o autospecială de la Detaşamentul de pompieri Roman a plecat spre gara din oraş, unde luase foc un autobuz staţionat. Ardea compartimentul motor al autovehiculului, din cauza unui conductor defect care a produs un scurtcircuit. Militarii au stins focul în limitele găsite.

Două ore mai târziu, o autospecială de la Detaşamentul Piatra-Neamţ şi o ambulanţă SMURD au plecat spre satul Poloboc, din comuna Rediu, unde ardea o cabană din lemn. Întreaga construcţie, în suprafaţă de 12 mp, era în flăcări, aşa că nu s-a mai putut salva nimic.

Incendii de Mărțișor: Un autobuz, o cabană şi o casă în flăcări, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAu ars construcţia din lemn, izolată cu polistiren, învelitoarea din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de a aproximativ 12 mp, un fotoliu, două saltele, o masă şi două scaune”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. “Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind acţiunea intenţionată”.

Ultimul incendiu din seara de 1 martie a izbucnit la o casă din Crăcăoani, la ora 23. La intervenţie s-au dus zece subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ, cu două autospeciale de lucru şi o ambulanţă SMURD. Când au ajuns la adresa indicată, au constatat că atât acoperişul locuinţei, cât şi tâmplăria ardeau, iar proprietara (o femeie în vârstă) fusese scoasă afară de vecini.

“Pe timpul misiunii, pompierii au scos din locuinţă cele trei butelii în condiţii de siguranţă”, a mai precizat lt. Andrei Grancea. “Au ars acoperişul casei, construit din astereală din lemn, cu învelitoare din şindrilă şi plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, şi tâmplăria din lemn. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum deteriorat”.

Cristina MIRCEA

sursa foto: psnews.ro

 

 

Articolul precedentCineva a încercat să taie două bombe!
Articolul următorCampanie antidrog la Colegiul „Roman Vodă”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.