În luna iulie 2021, a mai fost confirmat un caz de hantavirus, la o femeie de 70 de ani, din Bicazu Ardelean. Aceasta a primit tratament în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț și a fost externată.

În acest moment, mai există un pacient suspect de hantaviroză, pentru care se așteaptă rezultatele testului Elisa. „Anul acesta au fost înregistrate 5 suspiciuni de infecție cu hantavirus. Două au fost infirmate, două au fost confirmate și așteptăm rezultatele pentru un bărbat de 69 de ani, din Roman, care este internat la Spitalul „Dr. C.I. Parhon” din Iași”, potrivit DSP Neamț.

Reamintim că la spitalul Parhon din Iași mai este internat, în stare gravă, un bărbat de 72 de ani, din comuna Ceahlău. În urma anchetei epidemiologice, DSP Neamț a stabilit că rudele bărbatului nu au simptome de infectare. Aceștia au rămas în supravegherea medicului de familie. Ca primă măsură, s-a făcut deratizarea gospodăriei.

Anul trecut a fost confirmată boala la un tânăr de 17 ani, iar din cei doi pacienți confirmați cu hantavirus în anul 2019, unul a decedat, potrivit aceleiași surse. Virusul se transmite la om de la șobolani sau șoareci, dar specialiștii indică drept sursă de infecție și zonele umede (păduri, mlaștini, subsolurile). Boala se manifestă cu febră mare, dureri de cap, hemoragie și afectare renală.

C.I.

Articolul precedentCUPA ROMÂNIEI Primul tur din sezonul 2021/2022 fără echipă din Neamţ
Articolul următorFemeie dispărută din Săbăoani