Voleibalistele de la Unic Piatra Neamț au un început de an cum nu se poate mai bun. După ce în runda trecută au întrecut cu 3-1 echipa CSM Lugoj, o pretendentă la locul a 6-lea în clasament, sâmbătă, 28 ianuarie, ele au repurtat un nou succes de această dată și mai clar. După 67 de minute de joc, Hambele și compania au învins cu 3-0 (11, 20 și la 19) în deplasare ultima clasată SCMU Craiova și cu 20 de puncte se mențin la mijlocul ierarhiei Diviziei A1. De această dată, antrenorii Mihaela Voivod și Rareș Gavril au folosit-o pe Irina Andreica, a doua coordonatoare a echipei, în locul lăsat liber de Elena Lăpușneanu, de la început și până la sfârșitul partidei.

“E o victorie normală. Suntem mult mai bune decât craiovencele pe care le-am învins și în tur tot cu 3-0. E important că, în ciuda tuturor greutăților, reușim să ne facem treaba cât de bine putem”, a declarat Mihaela Voivod, antrenoarea Unicului.

Unic Piatra Neamț a jucat în formula: Pintea – Buz, Hambele (căpitan), Bobi, Dancu, Andreica și Ciucu-libero.

Băieții de la VCM-LPS Piatra Neamț au pierdut din nou dar este oarecum încurajator faptul că și-au adjudecat totuși un set (chiar primul!)pe terenul Unirii Dej, scor 1-3 (-21, 17, 20, 18) însă cu doar două puncte adunate în 15 etape continuă să fie ultimii în clasament. În runda următoare, programată sâmbătă, 4 februarie, ambele echipe pietrene joacă pe teren propriu: Unic cu SCM Pitești iar VCM-LPS cu CS ”U” Cluj. (Ana MOISE)