După petrecerea de botez de la o pensiune din Piatra-Neamț, polițiștii au fost sesizați, prin 112, în seara de 17 ianuarie, cu privire la desfășurarea altei cumetrii în incinta unei locuințe din Bodești.  Echipajul de la Secția de poliție Rurală Gârcina a ajuns la casa cu pricina când petrecerea era pe sfârșite și doar 8 musafiri nu apucaseră să plece.

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite de Legea nr. 55/2020, în valoare totală de 11.000 de lei, iar evenimentul a fost oprit”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

În ultimele 24 de ore, peste 140 de polițiști și polițiști locali, împreună cu reprezentanții altor instituții au desfășurat 9 acțiuni pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2. În total au fost verificate 52 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 40 de mijloace de transport și au fost legitimate 1.605  persoane.

Echipele de control au depistat 81 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020”, a mai precizat agentul Georgiana Moșu. ”Alte 2 sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, iar una pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 27.000 de lei. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în conformitate cu art. 352 din Codul penal. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur”.

C.M.

 

Articolul precedentÎncă 33 de nemțeni pozitivi la coronavirus, 13 localități cu rată mare de infectare
Articolul următorDoze pentru vaccinarea a 60 de persoane pe zi, în Neamț

1 COMENTARIU

Comments are closed.