0:00

* la fundații și betoane de această dată

În decurs de aproape 5 luni, de la incendiul în care a ars Piața Centrală din Piatra Neamț, s-au cerut hârtii peste hârtii, expertize, rapoarte pentru asiguratori, reasiguratori, s-au luat probe, s-a demolat și ce a mai rămas din piață. Săptămâna trecută s-a depus și documentația pentru demararea construcției pieței. În mod normal, trebuia deja să se dea undă verde pentru noua construcție. Dar… nu. Acum, Compania Națională de Investiții și Consiliul Național Tehnico-Economic mai vor încă o expertiză. Pe fundații și betoane.

„Pentru Piața Centrală am depus toată documentația. Singura solicitare pe care au avut-o, în mod expres, este legată de partea tehnică. Doresc o expertiză pe fundații și betoane, pe care noi, în ultima solicitare pe care am adresat-o, atât pe partea economică, cât și tehnică, am prevăzut că o vom prelua. E vorba de parterul care, în momentul de față, există în piață și cu care, conform experților, asiguratorului, fostului proprietar al acestei clădiri am ajuns la concluzia că ar trebui să fie înglobat în construcția finală. Compania și Consiliul Național Tehnico- Economic au considerat necesar că, în faza actuală, se impune și o expertizare pe fundații și betoane pentru a avea siguranța că acest parter, din punct de vedere tehnic, rezistă în continuare pe un termen generos, cel puțin 50-70 de ani și va avea aceeași funcționalitate. Mai mult decât atât, va avea în partea superioară un etaj, așa cum este prevăzut în proiectul nostru tehnic. Așteptăm în cursul zilei de azi procesul verbal care s-a încheiat în care s-au prevăzut punctele pe partea tehnică pe care dumnealor vor să le lămurească. În momentul în care avem acest proces verbal, vom demara, la nivel de primărie, toate acțiunile necesare pentru completarea acestor obiecțiuni, în completarea documentației”, a declarat viceprimarul Aurelia Simionică.

Cât despre riscul de a pierde banii din cauza întârzierilor… „Am explicat, atât în cadrul Ministerului Dezvoltării, cât și în cadrul Companiei Naționale de Investiții care au fost procedurile și impedimentele. Am discutat cu Urban, cu asiguratorul, întârzierile în raportul de cauzalitate al producerii incendiului, deja s-a solicitat ca suma să fie realocată automat la nivelul anului 2015, deci nu există riscul să pierdem banii”, a mai declarat viceprimarul. (Oana I. TOMA)

Articolul precedentPrimarul Ștefan – suspendarea de vineri dimineață
Articolul următorFrauda de la Trezorerie – Daniela Aldea, prinsă la Londra