0:00

Încă două contracte de finanțare a unor proiecte europene importante semnate de primarul Dragoș Chitic, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAlte două proiecte europene vor intra în implementare la Piatra-Neamț după ce primarul Dragoș Chitic a semnat contractele de finanțare ale acestora. Este vorba despre:

  • Reabilitarea, modernizarea si dotarea Grădiniței cu program prelungit nr. 6, în valoare de 480.000 euro,
  • Reabilitarea și modernizarea unui centru multifuncțional în cartierul  Dărmănești – cinematograful Cozla, proiect în valoare de 1.650.000 euro.

Lucrările de reabilitare și modernizare a grădiniței vor consta în lucrări de creștere a eficienței energetice, respectiv izolare termică, reabilitarea sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde, de modernizare a instalației de iluminat etc. De asemenea, se vor realiza lucrări de amenajare interioară și instalații (electrice și canalizare), precum și amenajări exterioare.

Proiectul referitor la clădirea fostului cinematograf Cozla își propune reabilitarea imobilului și realizarea unui  centru multifuncțional în care se vor derula  activități social-culturale. Lucrările care urmează să se efectueze prevăd: reabilitarea structurală a întregii clădiri, amenajarea  a două săli moderne pentru proiecție film cu sisteme de climatizare-ventilare, refacerea instalațiilor sanitare, investiții în eficiența energetică a clădirii, realizarea unui sistem de încălzire centralizată, precum și dotarea cu mobilierul și echipamentele necesare funcționării.

Avem pregătite pentru Piatra-Neamț un număr de 32 de proiecte europene  însumând peste 92 milioane de euro, din care am semnat până la această dată un număr de 20 de contracte  în valoare de 37 milioane de euro. Preocuparea constantă și  serioasă a Primăriei Piatra-Neamț  din ultimii 3 ani dă roade. Chiar dacă va urma o perioadă dificilă financiar din cauza actualei crize, vom reuși să modernizăm și să dezvoltăm într-un ritm accelerat orașul nostru  în următorii doi ani prin bani europeni nerambursabili. Fondurile europene reprezintă o soluție la îndemâna autorităților locale pentru realizarea de investiții care să crească calitatea vieții cetățenilor  și din acest motiv ne batem pentru fiecare cent nerambursabil care poate fi adus în Piatra-Neamț a declarat primarul Dragoș Chitic.

Articolul precedentCoronavirus – Un singur nou caz confirmat în Neamț. Sunt 34 noi cazuri în Botoșani și 65 nou confirmați în Suceava
Articolul următorTânăr cu dublă fractură deschisă, cărat cu tractorul din exploatarea forestieră
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.