reclama autocenter

Situația infectărilor Covid din județul Neamț anunțată de autorități astăzi, 7 decembrie, este una atipică pentru o zi de luni, când de regulă erau raportate mai puține cazuri noi. Este posibil ca până astăzi, la prânz, să fi venit mai multe rezultate din tot week-end-ul. Dar, în lipsa unor precizări de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, care în ultima perioadă n-a mai comunicat nici numărul celor vindecați, datele publicate de Grupul de Comunicare Strategică arată că 75 de nemțeni au teste pozitive astăzi, față de 49 ieri.

Cât privește situația infectărilor, se remarcă faptul că sunt aceleași localități unde se înregistrează infectări, cu ușoare creșteri de cazuri în municipiul Piatra-Neamț, dar și în comunele Tupilați și Zănești. Incidența transmisă de Prefectura Neamț este astăzi următoarea:

7dec rata covid

În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț erau internați 51 de pacienți care nu aveau încă rezultatele testelor și 247 de pacienți confirmați Covid. Secția ATI era și astăzi la capacitate maximă, 4 din cei șase bolnavi internați fiind ventilați mecanic. În ultima săptămână s-au mai înregistrat 8 decese la pacienții cu Covid. Este vorba de șase bărbați cu vârste cuprinse între 68 și 92 de ani și două femei de 64 și 69 de ani, toți având și cu alte boli, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului.

La nivel național, de ieri și până astăzi au fost făcute puține teste, 8.791 raportate, din care 3.660 au fost pozitive. În spitale sunt internați 12.762 bolnavi, dintre care 1.280 în ATI.

S-au înregistrat 127 de decese la pacienți pozitivi. „Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 14 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 31 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 42 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 33 decese la categoria de peste 80 de ani”, potrivit GCS .

C.I.

Articolul precedentPuține firme din Neamț mai angajează, pe final de an
Articolul următorDocument: Școala online continuă până la vacanța de iarnă