reclama autocenter

Astăzi, 26 ianuarie, în județul Neamț sunt alte 55 de persoane testate pozitiv la coronavirus, din cele 2.877 cazuri noi confirmate la nivel național. „În ultimele 24 de ore au fost efectuate 22.197 de teste RT-PCR (14.079 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.118 la cerere) și 6.885 de teste rapide antigenice”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică .

În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț erau internați 206 pacienți pozitivi, dintre care 8 în ATI pe suport de ventilare mecanică. În așteptarea rezultatelor la teste erau 49 de pacienți internați.

Rata de infectare la nivelul județului a scăzut astăzi ușor, la 1,24 la mie și sunt 9 localități unde se înregistrează cele mai multe cazuri active. Municipiul Piatra-Neamț are o incidență în scădere, astăzi de 2,59 la mie. Din datele transmise de Prefectura Neamț reiese că nu s-a mai depășit pragul critic de 3 la mie în nici o localitate:

rata 26ian prefectura

La nivel național, de ieri și până astăzi s-au înregistrat 97 decese la pacienți internați în spitalele din țară, între care și din județul Neamț, potrivit GCS. Erau 7.922 de pacienți pozitivi internați în spitale, dintre care 1.002 în secțiile ATI.

C.I.

Articolul precedentPanică de la un incendiu, într-un bloc din Târgu Neamț
Articolul următorO femeie a fost dată dispărută de cumnatul acesteia