Cinci pacienți infectați cu coronavirus și care erau internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț au decedat, în ultimele două zile. Este vorba de o femeie în vârstă de 78 de ani și de patru bărbați cu vârste de la 69 la 82 de ani, care mai aveau și alte boli, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului județean.

Astăzi, 11 decembrie, sunt 222 pacienți confirmați cu coronavirus internați, dintre care 6 erau ventilați mecanic în ATI. Pentru 34 de persoane internate încă nu erau primite rezultatele testelor.

În județul Neamț au fost testate pozitiv 9.998 de persoane, în total, până astăzi. Incidența infectărilor a scăzut, în ultimele două săptămâni și a ajuns la 1,48 la mie. În acest moment, obligativitatea privind purtarea măștii afară, peste tot în județul Neamț, încă este în vigoare. Decizia a fost luată începând din 4 noiembrie de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț. Rata de infectare era atunci de 2,2 la mie, iar numărul total de persoane testate pozitiv era de 6.462.

C.I.