reclama autocenter

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au efectuat ieri, 10 decembrie, 22 de percheziții în Piatra-Neamț și în localitățile limitrofe, la domiciliile unor persoane bănuite de contrabandă cu țigări și alcool.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie – decembrie 2020, persoanele în cauză ar fi asigurat preluarea, depozitarea, transportul și distribuirea către consumatori a țigaretelor de contrabandă. Produsele ar fi fost comercializate preponderent în judeţul Neamț. În urma descinderilor, polițiștii au descoperit 314 litri de alcool și 31.483 de pachete de țigarete, susceptibile a fi provenite din contrabandă, pe care le-au ridicat, în vederea indisponibilizării. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 350.000 de lei”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

După încheierea perchezițiilor, 3 persoane, cu vârste între 35 și 64 de ani, au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri, iar ulterior au fost reținute, pentru 24 de ore.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, iar la percheziții au participat polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică și Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

A.H.

 

Articolul precedentÎncă 5 pacienți cu Covid au decedat la Spitalul Județean Neamț
Articolul următorUn tânăr a intrat cu mașina într-un gard și a fugit de la locul accidentului