Astăzi, 9 februarie, în județul Neamț alte 42 de persoane au avut rezultate pozitive la coronavirus, din cele 2.797 cazuri noi la nivel național. „În ultimele 24 de ore au fost efectuate 22.133 de teste RT-PCR (13.421 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.712 la cerere) și 8.166 de teste rapide antigenice”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică .

Numărul pacienților Covid internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț continuă să scadă, astăzi fiind 187 bolnavi cu forme medii și 7 în stare gravă internați în secția ATI, dintre care doar unul nu era conectat la ventilatorul mecanic.

Cifrele sunt în scădere și la nivel național, astăzi spitalele raportând 7.337 pacienți pozitivi internați, dintre care 937 în secțiile ATI. Între decesele înregistrate de ieri și până astăzi la nivel național, sunt și pacienți care erau internați în Spitalul Județean Neamț: „95 de decese (54 bărbați și 41 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Vrancea, Ilfov și București”.

În scădere este și rata de infectare la nivelul județului Neamț, până la 1,2 la mie astăzi. Cele mai multe cazuri active se înregistrează în 22 de localități, dintre care doar comuna Moldoveni este în zona roșie. Incidența infectărilor este și astăzi în scădere în municipiul Piatra-Neamț. Rata pe fiecare din aceste localități, transmisă astăzi de Prefectura Neamț, este următoarea:

rata 9feb prefectura

C.I.

Articolul precedentCod galben de inundații pe râul Bistrița
Articolul următorDr. Cristina Udrea, noul director medical al Spitalului Târgu Neamţ