Astăzi, 5 februarie, în județul Neamț au fost testate pozitiv alte 36 de persoane, din cele 2.580 cazuri noi în țară. „În ultimele 24 de ore au fost efectuate 24.310 teste RT-PCR (16.316 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.994 la cerere) și 7.442 de teste rapide antigenice. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 217 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 5 februarie a.c”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică .

În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț erau internați 198 de pacienți Covid și alți 10 în stare critică în secția ATI, dintre care 8 bolnavi pe suport de ventilare mecanică. În așteptarea rezultatelor la teste mai erau internați 36 de pacienți.

Rata de infectare este de 1,25 la mie în județul Neamț. Singura localitate care rămâne în zona critică este comuna Moldoveni, unde incidența infectărilor în comunitate este 3,46 la mie. În zona galbenă, cu rată sub 3 la mie, mai sunt astăzi 8 localități. În municipiul Piatra-Neamț incidența este în scădere, astăzi fiind de 2,85 la mie:

rata 5feb prefectura

De ieri și până astăzi s-au înregistrat „73 de decese (46 bărbați și 27 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Sibiu,  Suceava, Timiș, Vaslui, Ilfov și București”, potrivit aceleiași surse.

În spitalele din țară erau internați 7.843 de pacienți Covid, dintre care 954 în secțiile ATI.

C.I.

Articolul precedentBăiețel bătut de tatăl lui cu furtunul, copilul are nevoie de 9 zile de îngrijiri medicale
Articolul următorUn asistent medical de la Spitalul Județean Neamț, confirmat Covid, a fost transferat la Cluj