Încă 12.800 doze de vaccin antigripal primite la DSP Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiA treia tranșă de 12.800 doze de vaccin antigripal a fost primită la Direcția de Sănătate Publică Neamț. O parte din doze vor fi distribuite medicilor de familie. „Au fost administrate 39.992 de doze. În stoc, la medicii de familie și în DSP Neamț sunt 40.078 doze”, potrivit datelor furnizate de DSP Neamț.

Au prioritate la imunizarea gratuită făcută de medicii de familie copiii și adulții cu boli cronice, gravidele. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 3 ani au fost primite 3.150 doze de Vaxigrip Tetra. Celelalte categorii de persoane sunt imunizate cu Influvac Tetra, ambele vaccinuri utilizate în acest sezon fiind cele recomandate la nivel european.

Până acum, din cele 101.241 doze solicitate de DSP Neamț, au fost primite 80.070 de doze de la Ministerul Sănătății, până acum.

C.I.

Articolul precedentMarius Irimia: „M-am implicat în politică pentru ca generația fiicei mele să-și găsească fericirea acasă”
Articolul următorDuminică alegem: continuăm dezvoltarea sau ajungem iar să regretăm?