ambulanta 02Ziua de joi, 21 mai, a fost o zi plină cu evenimente pentru cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe Piatra Neamț, dar și pentru Serviciul de Ambulanță Județean.

În zi de mare sărbătoare, Înălțarea Domnului și Sf. Constantin și Elena, urgențele medicale au curs pe bandă rulantă. De la numeroase cazuri de etilism acut până la intoxicație cu ciuperci.

Astfel, o femeie de 35 de ani, din comuna Rediu, Neamț, a fost preluată de asistenții medicali de pe ambulanță pentru a fi transportată la UPU Piatra Neamț, în urma unei intoxicații cu ciuperci. Aceasta a spus cadrelor medicale că a consumat bureți, că nu poate preciza proveniența lor, dar că i s-a făcut rău imediat după ce le-a mâncat. Un membru al familiei a sunat la 112 și a fost transportată de urgență la spital. Aici i s-a administrat o perfuzie și s-au urmat procedurile medicale specifice în aceste cazuri. Femeia a plecat acasă, spre seară, starea acesteia fiind bună și nu a necesitat internare.

Tot ieri, o femeie de 50 de ani, din Ghindăoani, a fost preluată de o ambulanță de la substația Târgu Neamț după ce a căzut dintr-o căruță. Aceasta s-a lovit destul de tare la cap, fapt pentru care a fost transportată de urgență la Neurochirurgie Iași.

Și cum nu există sărbătoare fără un strop de alcool în plus, printre persoanele prezentate joi la UPU cu etilism acut, a ajuns și un bărbat de 40 de ani, din Oanțu. Acesta, beat fiind, s-a urcat pe calul proprietate personală și, evident, s-a dezechilibrat și a căzut. A fost transferat la secția Ortopedie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț cu fractura de maleolă peronieră dreaptă. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentHCM ROMAN – CORONA BRAŞOV (22.05; 17:00)
Articolul următorPIATRA-NEAMŢ: Conferința ”Afaceri.ro”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.