pietricica turism

Consilierul local Vasile Enache de la Girov a pierdut, definitiv, procesul cu Agenția Națională de Integritate și-și va pierde și funcția din Consiliul local, imediat ce instanța va comunica, oficial, hotărârea.  

”Respinge recursul formulat de reclamantul Enache Vasile împotriva sentinţei nr. 117 din 27 octombrie 2016 a Curţii de Apel Bacău – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție.

Eu știu de hotărârea judecătorească, dar încă nu am primit nimic de la instanță”; a declarat Vasile Ciubotaru, primarul de Girov. ”Dl. Enache este consilier local din partea ALDE și va fi înlocuit de următorul de pe listă, din partea aceleiași formațiuni politice”.

Conform constatărilor făcute de inspectorii ANI, Vasile Enache s-a aflat în conflict de interese administrativ, pentru că ”În perioada exercitării mandatului de consilier local, având un interes personal în problemele supuse dezbaterilor, a participat la ședințele desfășurate la nivelul Consiliului Local al comunei Girov votând pentru adoptarea a șapte Hotărâri ale Consiliul Local Girov privind suprafețele de teren ce aparțin domeniul privat al comunei”.

ANI a stabilit că ”La datele de 17 noiembrie 2009 și 12 aprilie 2010, ulterior adoptării acestor hotărâri, Consiliul Local Girov a încheiat cu S.C. Euroferma S.R.L. societate comercială reprezentată prin Enache Vasile (împuternicit din partea numitei Enache Diana Carmen-administrator), un contract privind concesiunea suprafeței de 200.000 m.p. teren pentru pășunat (pentru o durată de 49 de ani), și un contract privind exploatarea terenului în suprafață de 12 ha în scop de pășunat (pentru o perioadă de 10 ani) precum și cinci acte adiționale la acest contract”.

În momentul de față, suprafața de teren de 200.000 mp este, în continuare, deținută de SC Euroferma SRL.

Noi avem peste 20 de procese și la Piatra-Neamț, și la Bacău, cu Euroferma, despre care dl. Enache spune că nu este a lui, ci a fiului dumnealui”, a adăugat primarul Vasile Ciubotaru. ”Contractele au fost încheiate așa cum au fost și noi nu vrem altceva acum decât să intrăm în legalitate, însă reprezentanții Euroferma găsesc tot felul de motive să se opună. La cât de complicată este situația, numai justiția poate lămuri lucrurile”.

C.M.