În  urma perchezițiilor la băuturi alcoolice: 12 persoane nu au voie să părăsească țara, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Percheziția de săptămâna trecută pe linia comercializării băuturilor alcoolice s-a lăsat cu audierea a 44 de persoane din Neamț, Vaslui și Iași, iar pentru 12 dintre acestea a fost luată măsura interzicerii de a nu părăsi ţara. Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT – BT Neamţ au efectuat 53 de percheziţii, cele mai multe – 49 – fiind în județul Neamț, alte trei având loc în Vaslui și una în Iași. În urma perchezițiilor au fost indisponibilizaţi 7.600 de litri de alcool contrafăcut şi 200.000 de lei, bani despre care se bănuieşte că provin din vânzarea ilegală de băuturi alcoolice.

“Perchezițiile au avut loc atât la locuinţe, sedii de firme, precum şi în imobile – în care existau suspiciuni că ar fi depozitate băuturile alcoolice, aparţinând membrilor unei grupări infracţionale, specializată în evaziune fiscală şi contrabandă cu produse accizabile (alcool şi tutun). La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Neamţ, Galaţi, Suceava şi Iaşi. În cauză, au fost vizate 43 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 55 de ani, suspectate de săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi evaziune fiscală. Membrii grupării sunt suspectaţi că, în cursul 2011 – 2013, ar fi achiziţionat de la mai mulţi furnizori alcool pur, pe care, ulterior, l-ar fi contrafăcut şi comercializat ilegal, către diverse baruri şi persoane juridice din judeţul Neamţ”, se arată în comunicatul emis de IGPR.

În urma percheziţiilor, au fost aduse pentru audieri, la sediul DIICOT – BT Neamţ, 44 de persoane și a fost luată măsura interzicerii de a nu părăsi ţara faţă de 12 suspecţi. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă cu produse accizabile (alcool şi tutun), fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 241 / 2005 şi Legea 86 / 2006.

Claudia MATEI

Articolul precedentMarţi, se lansează volumul “A intrat poezia în oraş”. Prima antologie selectivă a poeţilor oraşului Piatra Neamţ
Articolul următorCeahlăul – Steaua 0-2 (0-2). Înfrângere nemeritată