0:00

În Spital, apa, săpunul și hârtie igienică sunt scumpe la vedere, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În Spitalul Județean Neamț apa potabilă, hârtia igienică și săpunul sunt scumpe la vedere. Cea mai bună sursă de aprovizionare o reprezintă chioșcurile din curtea unității spitalicești sau chiar din incinta clădirilor care îți pot oferi de toate. În Spitalul Nou am încercat să dăm de o toaletă și ne-am adresat celor de la Triaj UPU. Am primit un răspuns sec: „E aici pe dreapta la chirurgie…”. Stânga împrejur și am ieșit să vedem minunea. După ce am mai întrebat încă doi asistenți ne-am lămurit. Toaleta nu o poți găsi fără ajutorul personalului deoarce ea se află dincolo de ușa pe care scrie „Atenție! Acces restricționat! Zonă de consultații”. E drept că scrie și „Zona tratament urgențe minore”, dar cum noi nu am considerat a fi o urgență minoră, în lipsa inscripției «W.C», ne-am debusolat. La toaletă, aproape tot ce-ți trebuie până când realizezi că ai nevoie de hârtie igienică și săpun. Oricât am căutat, nu erau. Aceleași condiții jenante se găsesc și în celelalte toalete. Deși pe uși scrie cu litere de-o șchioapă „Păstrați curățenia!”, săpunul și hârtia igienică nu sunt de găsit. Am vrut să vedem dacă în toaletele rezervate personalului medical sunt alte condiții, dar ușile erau încuiate. Cel mai probabil fiecare medic are câte o cheie pentru acces. În unele situații ușile toaletelor nici măcar nu se închid, context în care atenția trebuie să fie sporită.

„Vă riscați?”

Pentru un pahar cu apă este și mai dificil. În Spitalul nou, în cel Vechi și în Pediatrie există câte un aparat pentru apă. Toate, aparent funcționale, fără a putea afla dacă au și apă deoarece nu există pahare de unică folosință. În zona UPU, de la aparatul cu apă, un paznic ne-a întrebat dacă ne riscăm în condițiile în care mai era disponibil un singur pahar, și acela folosit. La Pediatrie, un aparat perfect funcțional, cu aceeași meteahnă, stătea alături de un tonomat care îți dă ce vrei…. mai puțin apă. Ca să faci rost de pahar, bagi banii în tonomat. Dacă ești cardiac nu poți comanda cafea, dacă ești diabetic nu poți să iei ceai gata îndulcit. În clădirea veche a Spitalului, aparatul cu apă și fără pahare stă stingher lângă frigidere mari cu carbogazoase și apă plată de firmă. La Boli Infecțioase și Oncologie aceste aparate nu sunt de găsit pentru pacienți. O asistentă care nu s-a rezumat doar la arăta cu degetul încotro să apucăm s-a oferit să ne servească cu apă dar ne-a întrebat: „Aveți cană?” Am mulțumit și am încercat să vedem care este situația la etajele superioare ale spitalului. „Nu știu.”, „Mergeți jos.”, „Este un magazin în curtea spitalului”, au fost răspunsurile angajaților întrebați de unde putem bea un pahar cu apă.

Dacă se întâmplă să ajungeți pe holurile Spitalului Județean este bine să aveți la dumneavoastră hârtie igienică, săpun sau apă de băut. Pe uși scrie că nu mai suntem nevoiți să plătim medicamentele sau/și materialele sanitare.

În Spital, apa, săpunul și hârtie igienică sunt scumpe la vedere, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În Spital, apa, săpunul și hârtie igienică sunt scumpe la vedere, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În Spital, apa, săpunul și hârtie igienică sunt scumpe la vedere, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Marian TEODOROF

Articolul precedentSchimbarea preşedintelui ECO Neamţ contestată la contencios
Articolul următorCuibușorul partidelor, ieftin ca braga