0:00

În locul iurtei, CURĂȚENIE, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Proprietarul terenului de lângă Piața Mărăței, unde își făceau veacul mai mulți boschetari, s-a pus pe făcut curățenie. După ce ziarul „Ceahlăul”, marcă înregistrată, a atras atenția autorităților publice cu privire la faptul că mai mulți boschetari dorm și fac mizerie pe un teren din cartierul Mărăței, care părea al nimănui, ieri, „curățenia de primăvară” era instalată de-a binelea. Alexandru Neamțu, proprietarul terenului, spune că a primit o amendă de la Poliția Locală și că în cel mai scurt timp va împrejmui întreaga zonă. Cu toate acestea, omul nu este supărat pe sancțiune, ci pe faptul că ordinea nu va dăinui prea mult.

„Eu împrejmuiesc tot terenul, dar nu cred că nu se vor aduna gunoiae aici, pentru că oamenii sunt cum sunt. Într-un an, după ce s-au curățat toate bălăriile din curtea creșei, au fost aruncate peste gard la mine. Apoi, celelate gunoaie care s-au strâns, au fost aruncate de oameni ce, în general, nu vor să păstreze curățenia. Când am achiziționat terenul, l-am luat cu tot cu două chioșcuri și o crâșmă. Erau goale, se mai adăposteau oamenii străzii. I-am lăsat din milă. Au dat foc la un chioșc, moment în care le-am scos pe toate. Spațiul nu l-am împrejmuit în totalitate pentru a lăsa acces locatarilor, în caz că scapă ceva de la ferestre și au nevoie să intre aici”, a spus Alexandru Neamțu.

Proprietarul a spus că intențiile de a valorifica terenul au căzut din momentul în care a venit criza. Pentru moment, singurul lucru în care și-a propus să „investească”, pe acest teren, este curățenia. (M. TEODOROF)

Articolul precedentLa Piața Centrală, Flori pe alese, pomi pe „culese”
Articolul următorMilitar român mort în Afganistan