politie locala iarna

Poliția Locală Piatra Neamț are o misiune grea în aceste zile. Din cauza temperaturilor foarte scăzute din timpul nopții, în fiecare seară, între orele 21 și 1, mai multe echipaje umblă să adune de pe străzi persoanele fără adăpost, care riscă să înghețe de frig. Potrivit ultimelor date furnizate de purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Piatra Neamț, în ultimele seri au fost duse la adăpostul de noapte câte 5 sau 6 persoane fără adăpost.

”Încă de când am primit ordinul de la Prefectură, ne-am organizat de așa natură încât să nu înghețe nimeni de frig noaptea pe străzi. Oamenii fără adăpost sunt duși la centrul de noapte din cartierul Speranța, iar cei care nu au surse de încălzire, identificați pe baza unor liste primite de asociațiile de proprietari, au fost duși la căminul de la Liceul Cartianu. În ultimele seri adăpostul de noapte din Speranța a funcționat la capacitate maximă, am dus la oameni inclusiv ceai cald. Este adevărat că ne confruntăm și cu problema celor care nu vor să meargă la adăposturi. Pentru a nu exista probleme, polițiștii locali merg la aceste persoane însoțiți de reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială. Aceste persoane sunt identificate, iar dacă refuză să meargă și preferă să rămână pe stradă semnează, rămân pe propria răspundere. În general sunt aceleași persoane cunoscute ca oameni ai străzii. Unii dintre ei merg singuri la adăpost”, a declarat viceprimarul Aurelia Simionică.

Conducerea Primăriei Piatra Neamț dar și reprezentanții Poliției Locale mai spun că în general locurile frecventate de oamenii străzii le sunt cunoscute. Astfel, dacă aceștia sunt găsiți în respectivele locuri până la ora 22, în general merg la adăpost, însă au fost și momente când familii întregi de rromi, care trăiesc sub cerul liber, au preferat să rămână în frig, peste noapte, la minus 23 de grade Celsius. (I.C.)

Articolul precedentPrimăria Piatra Neamț dă verdictul: Ouatu incompatibil!
Articolul următorPiatra-Neamţ: Proiecte în funcție de buget