0:00

Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Neamț pregătește un program special pentru mâine, 5 aprilie, mai ales pentru copiii care vor veni la Curtea Domnească, începând cu ora 10:00. De fapt, manifestarea va debuta la 9:30 când caravana, care include jandarmi călare, dar și ATV-uri, pleacă din ștrand pe traseul pod Căprioara – stație telegondolă – Casa de cultură – Prefectură – Hotel Ceahlău – Curtea Domnească.

În Curtea Domnească: jandarmi călare, lunetiști în turn și manevre de resuscitare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPe platou vor fi ateliere, cu expoziție de armament și tehnică, un cort al Crucii Roșii – în care se vor face manevre de resuscitare și demonstrații de acordare a primului ajutor, saltele pe care vor evolua membrii unui club de arte marțiale, dar și un jandarm machetă, cu fața decupată, special făcut pentru ca micuții să-și facă poze în costumație de jandarm.

În Curtea Domnească: jandarmi călare, lunetiști în turn și manevre de resuscitare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCea mai spectaculoasă parte va consta în exercițiile demonstrative, în care vor evolua militarii de la formațiunea antitero. Se va trage cu arma, vor fi lunetiști în turn, luare de ostatici, un întreg „spectacol” care va dura mai bine de 10 minute. Pe lângă faptul că cei mici vor putea face poze la jandarmul machetă, vor primi și baloane (organizatorii au pregătit 500), și vor avea motive să-și amintească de Ziua Jandarmeriei, care până acum n-a fost sărbătorită atât de „vizibil”. (C.M.)

Articolul precedentFOTO Ucraineni opriţi cu focuri de armă!
Articolul următorCerșetoria din Târgu-Neamț în fotografii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.