Polițiștii de frontieră de la Vicovu de Sus (Suceava) au utilizat armamentul din dotare („trei focuri de armă în plan vertical”), luni, 3 aprilie, pentru a reţine doi ucraineni, pe care îi bănuiau de contrabandă cu ţigări.

„În jurul orei 22:00, lucrătorii noștri au observat în apropierea graniței cu Ucraina, pe direcția localității Vicovu de Sus, două persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul țării, transportând colete voluminoase. Imediat polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și au încercat să fugă”, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

După ce au tras „trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale”, polițiștii de frontieră i-au reținut pe Valeri S., în vârstă de 30 de ani și Ivan H., de 31 de ani. Au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene şi au fost descoperite două colete, care conțineau 2.000 de pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 22.000 de  lei, au fost ridicate în vederea confiscării. Cei doi ucraineni s-au ales cu dosare penale pentru săvârșirea „infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat”, care au fost înaintate Parchetului Rădăuți, în vederea soluționării legale. (ZCH NEWS; FOTO: IGPF)

Articolul precedentSebastian Burduja, reales preşedinte PACT * Andrei Carabelea – vicepreşedinte al Regiunii Nord-Est
Articolul următorÎn Curtea Domnească: jandarmi călare, lunetiști în turn și manevre de resuscitare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.