În Bicaz, în apropierea sediului primăriei, o ruină (fostul sediu economic al UFET Bicaz – n.r.) care aparține SC Forestar SA – Romanel și în care au mai funcționat, pe rând, o școală, biblioteca, casa de cultură, policlinicaDSCN2251
, sediu UTC ș.a., va fi dărâmată. De altfel, după ce, de ani buni de zile, clădirea a devenit un refugiu pentru oamenii străzii, acolo au fost mai multe incendii care au făcut-o să arate deplorabil. Conducerea Primăriei Bicaz a înaintat, în ultimii ani, nenumărate sesizări patronatului care deține relicva, dar răspunsul a venit abia acum. Unul dintre motive pare să fie și acela că în imediata vecinătate a clădirii au fost construite două blocuri ANL. Ruina reprezenta și un pericol pentru sănătatea locuitorilor din acele blocuri din cauza gunoaielor depozitate de cei care s-au aciuat pe acolo.

Da, am vorbit cu reprezentanții Forestar și au venit la noi pentru a ne cere autorizația de demolare. Sperăm ca procedurile să fie demarate în cel mai scurt timp astfel încât clădirea dezafectată să dispară din peisaj”, a precizat Nicolae Sălăgean, primarul orașului Bicaz.

Surse din cadrul primăriei Bicaz spun că patronatul Forestar a înaintat o ofertă de vânzare a terenului, însă costul unui metru pătrat ar fi nu mai puțin de 50 de euro. Se pare că reprezentanții primăriei nu au fost de acord cu acest preț și vor purta în continuare negocieri cu proprietarul terenului pentru a ajunge la o înțelegere. (M. TEODOROF)