0:00

În atenția CJ Neamţ și a CL Piatra Neamț: La Suceava se poate…, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎntr-o publicație suceveană a apărut informația pe care niciodată nu o vom putea consemna în Neamț, atâta timp cât la noi a devenit o cutumă ca tot felul de ONG-uri să ceară și să şi primească ceea ce cer. Sau bisericile. Sau mulți culturnici închipuiți, nu cei care care au cu adevărat valoare, care-și împart premiile, banii și delegațiile frățește.

Iată știrea: ”Nici una dintre solicitările de sponsorizare a unor evenimente culturale sau cererile de finanţare pentru biserici nu a fost aprobată de aleşii locali suceveni, în ultima şedinţă de Consiliu Local. Pe fondul încasărilor slabe a taxelor şi impozitelor la bugetul local, reticenţa a fost mai mare ca niciodată. Evenimentul pentru care se solicita cea mai mare sumă – 50.000 de lei (jumătate de miliard de lei vechi) era proiectul «Suceava – capitală spirituală a Bucovinei», iniţiat de Asociația culturală «Friedrich Schwartz». Respinse au fost şi cererile de alocare a 30.000 de lei pentru organizarea expoziției «Artă plastică suceveană» în orașul francez Laval, în perioada 5 – 12 decembrie, respectiv 10.450 de lei pentru organizarea simpozionului «Dialoguri despre literatura modernă și contemporană», de către Societatea de Științe Filologice din Bucovina. Parohiile «Sfântul Nicolae» și «Sfântul Dumitru» au cerut câte 30.000 de lei pentru înlocuirea instalației termice și a ferestrelor, respectiv pentru reabilitarea aleilor, dar aleșii nu au fost de acord.”

NOTA REDACŢIEI: Evident că ”Mesagerul de Neamț” şi ZCH NEWS vor sprijini orice ONG care poate dovedi că nu toacă banii degeaba în activități făcute doar pentru ca oficialii care au aprobat banii să poată ieși cu declarații. (ZCH NEWS)

Articolul precedent22 de politicieni din Moldova acuzaţi de corupţie! 3 sunt din Neamţ!
Articolul următorVenus TEMAD Piatra Neamţ – 24 de ani de la înfiinţare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.