Impresii electorale, ZCH NEWS - sursa ta de informații

            Campania electorală a ajuns pe ultima sută de metri, astăzi aflându-ne cu doar cinci zile înainte de alegeri. Încercăm să surprindem câteva impresii ale candidaților cu privire la modul în care s-a desfășurat campania electorală până în acest moment. Stăm de vorbă cu dl. Ioan Crîșmariu, candidatul Partidului Ecologist Român la funcția de deputat, colegiul 6, Neamț. Domnule Crîșmariu, cum vi s-a părut campania electorală de până acum?

            I.C.: Pot să vă spun că, din punctul meu de vedere, a fost o campanie frumoasă. Am avut ocazia să cunosc oameni noi, să le aflu problemele și dorințele și am constatat cu bucurie că electoratul român a pășit pe o nouă treaptă. O treaptă a maturității și a verticalității. Oamenii au început să înteleagă rolul parlamentarilor și acum știu ce să ceară de la cei pe care îî reprezintă. A fost și este o campanie în care, nu promisiunile sunt cele care îți obțin votul, ci soluțiile concrete la problemele existente. Și am avut o satisfacție uriașă când, din discuții cu oamenii, am văzut că aceștia apreciază și consideră viabile măsurile pe care Partidul Ecologist Român, prin oamenii săi, le propune.

            Rep.: Cum credeți că se va desfășura această ultimă săptămână de campanie?

            I.C.: Sper că va domina spiritul de fair-play între candidați. Din punctul meu de vedere, ultima săptămână nu este cu nimic mai specială față de restul campaniei electorale. Viziunea și strategia mea politică este aceeași și la început de campanie, și la sfârșit, și în afara perioadei electorale pentru că îmi place să fiu consecvent.

            Scrisoare către alegători

            Dragi alegători,

            Pentru cei care nu mă cunosc, mă numesc Jean Paul Bonteanu și candidez din partea Partidului Ecologist Român, la funcția de deputat în Colegiul 1 Neamț. M-am născut, am copilărit și trăiesc în acest colegiu și datorită activității pe care o desfășor în viața de zi cu zi, pot spune că știu în amănunt problemele comunității, atât din mediul urban cât și rural, confruntându-mă eu însumi cu mare parte dintre ele.

            Vă scriu aceste rânduri nu pentru a vă spune „Votați-mă pe mine, eu sunt cel mai bun!”, ci pentru a vă ruga să votați responsabil, să cântăriți opțiunile pe care le aveți și să vă gândiți la faptul că acum votați pentru cum va arăta viitorul dumneavoastră și a copiilor dumneavoastră. Parlamentul ce se va forma în 9 decembrie are sarcina grea de stabili evoluția României de acum încolo, de aceea, cred că avem obligația față de urmașii noștri să decidem responsabil.

            Până acum o lună eram și eu un simplu alegător, ca dumneavostră. Dar tocmai responsabilitatea față de moștenirea pe care o lăsăm m-a îndemnat să candidez pentru funcția de deputat, iar măsurile concrete propuse de Partidul Ecologist Român sunt uneltele cu care vreau să construim o Românie mai bună. Se pot crea locuri de muncă dacă susținem micii producători români, putem avea o alimentație sănătoasă dacă ajutăm agricultura românească, putem avea un sistem sanitar performant dacă reducem numărul celor care suferă de boli cronice cauzate de stres, putem reduce multe din cheltuielile unei familii dacă învățăm să ne exploatăm singuri, în mod responsabil, resursele naturale. Și acestea sunt doar câteva din soluțiile ce pot fi puse în aplicare pentru a ne spori calitatea vieții.

            În data de 9 decembrie, toată puterea țării stă în mâinile dumneavoastră. În spiritul Marii Uniri pe care am sărbătorit-o pe 1 decembrie, uniti-vă în cuget și-n simțiri și acordați votul dumneavoastră călăuziţi de dragostea față de copiii și nepoții dumneavoastră și de conștiința că puteți schimba viitorul.

            Cât despre mine, am fost, sunt și voi fi OM și ROMÂN indiferent de funcțiile și titlurile ce îmi vor fi atribuite.

Cu respect,

Jean Paul Bonteanu

Articolul precedentExpoziţia Romanescu s-a prelungit
Articolul următor„Literatura se face la Piatra Neamţ, în Bucureşti – politica ei”