reclama autocenter

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu polițiștii de proximitate și în parteneriat cu ”Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești”, în ultimele două săptămâni, au „combătut” viloența juvenilă, prin dezbateri care au avut ca țintă elevii, părinții și profesorii. Polițiștii au fost prezenți în cadrul Colegiului Tehnic, Colegiul Tehnic Transporturi, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Școala Gimnazială Nr. 2, Școala Gimnazială Nr. 3, Școala Gimnazială Nr. 5, Școala Gimnazială Vaduri și Școala Gimnazială „Gernescu” Săvinești.

Activitățile au avut ca scop prevenirea victimizării minorilor, prin semnalarea situaţiilor de pericol în care aceştia pot fi implicaţi din cauza necunoaşterii consecinţelor adoptării unor anumite comportamente. În cadrul discuţiilor dintre polițiști, profesori, părinți și elevii au fost abordate aspecte referitoare la consecinţele unor acte de violenţă sub diverse forme de manifestare şi modalităţile de prevenire a acestora în unităţile de învăţământ, pe stradă și în familie.

Totodată, polițiștii de prevenire au explicat elevilor şi cum ar trebui să se comporte pentru a nu deveni victime, în cazul infracțiunilor de furt şi tâlhărie. În cadrul aceleiași întâlniri, au fost proiectate materiale și filme educativ-preventive pe marginea cărora au avut loc dezbateri interactive între elevi și polițiști, un subiect care a stârnit interes din partea minorilor fiind ”Limitele răspunderii penale în cazul unui minor care a săvârșit infracțiuni și consecințele acesteia”. (M.T.)

Articolul precedentDeszăpezirea cu bune și rele
Articolul următor„Școala Iubirii Creștine vs. Școala Violenței”