0:00

Importante forțe de intervenție vor asigura securitatea nemțenilor de sărbători, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEchipaje mixte de polițiști, jandarmi și pompieri vor asigura liniștea în județ, în perioada Paștelui, efective importante afându-se în patrulare atât în zona lăcașelor de cult, cât și pe principalele artere din județul Neamț și în zone cu un potențial de risc ridicat.

În perioada 23-25 aprilie 2022, peste 450 de polițiști, jandarmi, pompieri, lucrători de la alte structuri ale MAI, vor acționa, zilnic, în sistem integrat.

Polițiștii nemțeni au ca principală prioritate prevenirea și descurajarea evenimentelor care ar putea afecta liniștea comunității precum și intervenția rapidă, dacă situația o va impune, sau dacă vor fi sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Polițiștii rutieri vor acționa pe întreaga rețea de drumuri județene, pentru asigurarea fluenței traficului și siguranței deplasărilor, în special în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulație și la orele când se înregistrează fluxuri importante de persoane și autovehicule spre zonele și localitățile turistice și în preajma lăcașurilor de cult religios.

Jandarmii montani vor fi prezenți în zonele de agrement și pe traseele turistice, pentru informarea și îndrumarea turiștilor, pregătiți să intervină pentru a acorda sprijin la nevoie, celor care au decis să meargă în aceste zile în mijlocul naturii.

Întreg personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Petrodava” al județului Neamț va fi la datorie, pentru a asigura intervenția în eventualele situații de urgență, pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate. Și parmedicii SMURD vor fi pregătiți cu autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim-ajutor și terapie intensivă mobilă.

Prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț nr. 25/11.04.2022 a fost aprobat Programul pentru asigurarea securității cetățenilor, premergător și pe timpul manifestărilor religioase organizate de Sărbătorile Pascale, care conține prevederi referitoare la măsurile de prevenire privind apărarea împotriva incendiilor, asigurarea dispozitivelor de ordine publică, a măsurilor din competența DSP, DVSA.

Polițiștii le recomandă șoferilor să circule cu viteză legală și adaptată condițiilor din trafic și să respecte indicațiile agenților aflați în trafic.

Subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.

Textul integral al programului pentru securitate de sărbători poate fi consultat mai jos.

HCJSU-nr.-25-din-11.04.2022

Angela Croitoru

Articolul precedentRomașcan prins drogat cu cocaină la volan
Articolul următorFOTO. Cinci copii și un adult răniți după ce un microbuz s-a răsturnat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.