Un tânăr de 19 ani, din Români, a fost victima altor doi tineri, cu care mergea spre Buhuşi, în noaptea de 2 spre 3 august.

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că victima a consumat în prealabil băuturi alcoolice, după care împreună cu un tânăr de 17 ani, din Români şi cu un alt tânăr de 18 ani, din Bacău, s-au deplasat spre orașul Buhuși”, a declarat agentul şef adjunct Robert Costân, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. “Cei trei s-au oprit la o locuință din Români, iar după ce au pătruns în curtea acesteia, tânărul din Bacău a lovit cu pumnul partea vătămată şi a imobilizat-o. În acest timp tânărul de 17 ani i-a sustras portofelul din buzunar şi i l-a dat celui din Bacău, care a sustras 380 lei, după care l-a aruncat”.

După ce i-au prins pe agresori, poliţiştii i-au reţinut pentru 24 de ore, iar în ziua de 4 august i-au prezentat Parchetului Roman, cu propunerea de arestare. Procurorul a înaintat propunerea instanţie, iar judecătorii au decis:

“Admite propunerile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 2696/P/2018 şi, în consecinţă dispune arestarea preventivă a inculpatului Doroftei Mihai pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată prev. de art. 233 alin. 1 rap. la art. 234 alin. 1 lit. d C. pen. cu aplicarea disp. art. 77 lit. d C. pen. asupra persoanei vătămate Bădiţă Constantin Adrian pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04 august 2018 şi până la data de 02 septembrie 2018. În condiţiile art. 218 ş.u. Cod procedură penală, cu referire la art. 223 alin. 2 teza a II-a Cod procedură penală şi art. 219 şi 243 Cod procedură penală, ia faţă de inculpatul Fecioru Vasile Cătălin, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată prev. de art. 233 alin. 1 rap. la art. 234 alin. 1 lit. d C. pen. cu aplicarea disp. art. 113 şi urm. C. pen asupra persoanei vătămate Bădiţă Constantin Adrian măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând din data de 04 august 2018 până la data de 02 septembrie 2018 inclusiv. Dispune punerea în libertate a inculpatului Fecioru Vasile Cătălin dacă nu este arestat sau reţinut în altă cauză. Impune inculpatului Fecioru Vasile Cătălin obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”.

În perioada arestului la domiciliu, Cătălin Fecioru este obligat, printre altele, să nu ia legătura în niciun fel cu victima sa şi cu martorii din dosar. De asemenea tânărului i s-a atras atenţia că în cazul încălcării obligaţiilor va fi arestat preventiv.

C.M.

Articolul precedentSfârșit tragic pentru o fetiță de 2 ani
Articolul următorCăutători de trufe găsiţi de poliţişti, amenzi de 15.000 de lei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.