0:00

Căutători de trufe găsiţi de poliţişti, amenzi de 15.000 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţiştii din zona Roman şi reprezentanţii ocolului silvic au făcut o nouă acţiune de identificare a persoanelor care recoltează nelegal trufe din pădurile din Sagna şi Stăniţa, în ziua de 3 august, Şi la interval de o oră au găsit două echipe de căutători.

În jurul orelor 13, în pădurea din Vulpăşeşti, în punctul „La tablă”, poliţiştii au depistat un bărbat de 31 de ani şi o femeie de 35 de ani, ambii din Oniceni, care recoltau trufe, folosindu-se de doi câini din rasa Lagotto Romagnolo”, a precizat agentul şef adjunct Robert Costân, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. “Asupra acestora a fost găsită cantitatea de 1 kilogram trufe negre, care a fost confiscată şi predată reprezentanţilor Ocolului Silvic Roman. Totodată cei doi au fost sancţionaţi cu amendă de 3.000 de lei fiecare, conform art. 17, lit. c din Legea nr. 171/2010”.

O oră mai târziu, în punctul „Poiana Ţăpăriei”, din comuna Stăniţa, poliţiştii au depistat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 53 de ani, din Oniceni, care căutau trufe folosind 3 câini special dresaţi în acest scop. Asupra lor au fost găsită cantitatea de 3,3 kg trufe negre, care a fost confiscată şi predată reprezentanţilor Ocolului Silvic Roman. Fiecare dintre cei trei bărbaţi a primit amendă de 3.000 de lei.

Reamintim că Direcţia silvică Neamţ a organizat o licitaţie, iar dreptul de recoltare a trufelor a fost câştigat de firma Truffe Scout SRL Timișoara, condiţii în care orice persoană, care nu este delegată de firma respectivă, riscă să fie amendată dacă este prinsă la căutat trufe. Reamintim, de asemenea, că trufele se vând cu sume medii de 3.000 de euro kilogramul, deci nu sunt nişte “bureţi” oarecare, pentru speciile comune neexistând restricţii din partea administratorului pădurii.

C.M.

Articolul precedentImobilizat, lovit cu pumnul şi buzunărit; agresorii au fost arestaţi
Articolul următorO tânără şi-a luat pistol de autoapărare, dar a uitat de autorizaţie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.