0:00

”Îmi place să câștig!”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* interviu cu Vasile Miriuţă, antrenor principal FC Ceahlăul

Vasile Miriuță, antrenorul principal al Ceahlăului s-a bucurat la finalul meciului cu FC Botoșani, de parcă ar fi câștigat campionatul cu elevii săi. Până la finalul turului pietrenii mai au de jucat cu Timișoara și Viitorul Constanța pe teren propriu, și cu Vasluiul, în deplasare. Ceahlăul are acumulate 23 de puncte în clasament și e la trei puncte de obiectivul impus de Vasile Miriuță. Tehnicianul principal al Ceahlăului îl compară pe Constantinescu, autorul singurului gol de la Botoșani, cu Materazzi, omul care înscrie atunci când e nevoie, chiar dacă stă pe banca de rezerve.

– A fost deplasarea de la Botoșani diferită față de alte deplasări?

– Țin să-i felicit pe jucători pentru că au demonstrat că formează un grup unit. Am avut un meci foarte greu. Prima repriză am controlat-o noi, dar în partea a doua Botoşaniul ne-a dominat, ne-a presat şi am avut şansă. Dar, ce-ar fi fotbalul fără șansă?

– A fost o victorie meritată?

– A fost un meci bun, o victorie importantă, nu pot să zic meritată pentru că şi FC Botoşani a jucat bine şi a avut ocazii de a marca. Cel mai mult contează punctele pentru că ne-am dorit să rămânem acolo, sus, în clasament. După ce am dat gol am vrut să ţinem de rezultat şi am mutat defensiv. E greu să câştigi la Botoşani şi vă spun că nu multe formaţii se vor impune aici.

– Cupele europene sunt un vis frumos, sau un vis prea îndepărtat?

– Noi nu ne propunem cupele europene. Vom vedea în viitor ce va fi.

– Jocurile din Liga I ale Ceahlăului sunt peste ce ați văzut în Germania?

– Dacă ar fi că caracterizez meciul de la Botoșani aş putea spune că a fost unul de liga a doua din Germania, între două echipe bunicele ale campionatului.

– Mergeți la Dinamo din iarnă?

– Nu merg la Dinamo din iarnă, îmi doresc să rămân aici. Le mulțumesc jucătorilor și fanilor, că, până la urmă, am format un grup unit, care a ajuns să fie respectat în Liga I.

– Ați acumulat 23 de puncte. Unde vreți să vă opriți?

– Eu nu vreau să mă opresc niciodată, pentru că îmi place să câștig. Și ca jucător mi-a plăcut golul și mi-a plăcut victoria, iar această dorință de victorie o vreau la jucătorii mei.

– Mai sunt trei meciuri din tur. Câte puncte vreți să mai adunați?

– Mai sunt trei meciuri, din care vrem să luăm cât mai multe puncte, ca să avem o iarnă liniștită.

– Ați mizat din nou pe tineri. Până acum sunteți mulțumit de ei?

– Marc, Chitoșcă, Popadiuc, sunt jucătorii care cresc pe lângă un Cânu sau un Stana. Ștefănescu are 18 ani. L-am văzut la echipa a doua. Mi-a plăcut și l-am luat la prima echipă. În scurt timp îi va veni rândul să fie titular și veți vedea că nu ne va dezamăgi. Așa au avut șansă să joace și Marc și Popadiuc, sau Chitoșcă.

– Știți că ați învins în deplasare, la Botoșani, după un an și șase luni?

– Nu știam de asta. Eu răspund de rezultatele din vară şi până acum, dar mă bucur să aud că am alungat ghinionul.

– Modelul german este implementat pe scară largă în Liga I. Oțelul și-a adus săptămâna trecută un antrenor din campionatul Germaniei. Este un lucru bun pentru fotbalul românesc?

– Noi încercăm să implementăm ce e bun din campionatul Germaniei. Părerea mea este că, în acest moment, modelul german este un model de urmat în fotbal. De sus şi până jos. Şi-a demonstrat eficacitatea în sezonul trecut când două echipe, Bayern și Dortmund au jucat finala Champions League.

– N-a trecut nici măcar jumătatea campionatului și sunteți mai popular decât Pinalti. Cum vă simțiți?

– Nu mă interesează popularitatea. Mă interesează să-mi duc contractul la bun sfârșit și să fac ce mi-am propus la Piatra Neamț. Faptul că lumea mă iubește, asta nu poate decât să mă bucure. Important este să rămânem uniți și muncitori și fiecare să-și facă treaba. Să fim în stare să ne uităm unii în ochii celorlalți și să nu ne fie rușine.

– Rămâne Constantinescu un Materazzi al Ceahlăului?

Constantinescu? Am mai spus-o că are un caracter de jucător profesionist. Țineți minte că n-a jucat în meciurile trecute, decât 15-20 de minute. Ăsta e jucătorul de care avem nevoie, care, atunci când intră, strânge din dinți și joacă cu inima. Vreau să-l felicit, pentru că a dat gol cu Săgeata când trebuia, iar la Botoșani a dat gol dintr-o fază clasică de contraatac. A fost omul potrivit la locul potrivit și mă bucur pentru el. E concurență în linia de atac, iar asta aduce golul pentru Ceahlăul.

– Câte puncte vreți să mai faceți?

– Am zis că m-aș mulțumi cu 25-26 de puncte. Mai avem trei meciuri, din care două acasă, cu Timișoara și cu Viitorul, iar în deplasare, cu Vasluiul. Vasluiul și-a recuperat punctele, au și ei un antrenor tânăr, dornic să arate ce poate și că are soluții să scoată echipa pe un loc bun. Ne va fi greu, dar eu zic că avem liniște să pregătim meciurile. Altfel lucrezi la antrenamente când ești pe locul cinci, după Steaua, Astra, Petrolul și Pandurii.

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentAsociaţia Oamenilor de Afaceri dezaprobă mărirea taxelor
Articolul următorDeputat Mihaela Stoica: Ce sume au fost alocate pentru modernizarea DN15 Bacău-Piatra Neamţ?

1 COMENTARIU

  1. Respect Miriuta !
    o gandire corecta si fidela clubului.
    nu cum spun toti ca „vor sa plece la mai bine”

    insa atentie Mister – Constantinescu cand a intrat a dat gol si a jucat super, lucru care nu se poate spune despre Jula care a jucat titular. Concluzia e una simpla pe care Miriuta sper sa o observe si sa actioneze cu gandul la randamentul echipei.

    Forza Ceahlaul !

Comentariile sunt închise.