reclama autocenter

”Cine sunt jucătorii opriți în lot?”, este întrebarea la care am încercat să răspundem, în locul conducerii administrative, care nu a oferit date concrete pentru niciunul dintre cei trei jucători străini, ce au efectuat vizita medicală cu restul lotului.

Jaenvion Yulu- Matondo in duel cu Marc

* Jeanvion Yulu-Matondo este un atacant de 28 de ani, născut pe 5 ianuarie 1986 la Kinshasa a evoluat între  2004-2007 la FC Brugge, în 42 de partide, pentru care a marcat 11 goluri. Din 2007 până în 2010 a evoluat în Olanda la Roda JC , în 79 de meciuri oficiale, pentru care a înscris tot 11 goluri. Din Olanda atacantul a jucat între 2010 și 2011 la Levski Sofia, în 8 meciuri, marcând 3 goluri, pentru ca între 2011 și 2012 să joace la KVC Westerlo, în 15 jocuri oficiale, în care n-a mai înscris. S-a transferat apoi în Anglia, la Bury, pentru care nu a jucat nicio secundă în 2013. De acolo a venit liber de contract la Ceahlăul, dar el n-a mai marcat un gol într-un meci oficial de două sezoane și jumătate!

* Vaidas Slavikas și Justin Lopez, sunt alți doi stranieri cooptați în lot, care au efectuat vizita medicală cu lotul Ceahlăului. Palmaresul lor nu este însă unul de invidiat, ei nefiind evidențiați în vreun campionat anume din Europa, sau din lume. O simplă căutare a fotbaliștilor cu motorul de căutare ”Google” creează probleme și celui mai înfocat microbist amator de statistici. Vaidas Slavikas și Justin Lopez sunt, practic, pentru suporterii nemțeni, doi necunoscuți. Prin comparație, mai cunoscuți sunt fundașul central Paul Mateciuc și mijlocașul Robert Căruță, de la Ceahlăul II, aduși de la echipa a doua în această iarnă. Lor li se pot adăuga fotbaliști de la CFR Cluj, asta dacă se ajunge la un acord pentru transferul lui Andrei Marc. Sepsi şi Voiculeţ, jucătorii de la CFR Cluj care nu mai figurează în atenţia noului antrenor principal Vasile Miriuţă, rămân două ţinte abordabile pentru gruparea pietreană. Cei doi, încă nu şi-au reziliat contractele cu CFR Cluj, dar sunt aşteptaţi cu un răspuns pentru reprezentanţii Ceahlăului. „Suntem în discuţii cu amândoi, dar să vedem în ce condiţii rezolvăm problema. Cred că vor fi împrumutaţi“, anunţă Gheorghe Ştefan, preşedintele de onoare de la FC Ceahlăul.

Cine pleacă de la Piatra Neamţ

Aytor Monroy a refuzat să vorbească de despărțirea de Ceahlăul, spunând că a ales să plece la Cluj pentru a juca. „El s-a aflat în conflict cu Ceahlăul şi se afla în ultimele luni de contract. E un câştig pentru CFR, e un fotbalist care ne poate ajuta foarte mult”, a explicat antrenorul Vasile Miriuță, traferul mijlocașului de la Piatra Neamț. Monroy a ajuns la Ceahlăul în vara lui 2011, liber de contract, după ce evoluase la echipa de ligă a treia spaniolă UD Logrones. Transferul la CFR i-a costat pe ardeleni 40.000 de euro. Velici a venit la Dinamo în postura de jucător liber să-și caute echipă, iar dacă dinamoviștii vor dori să-l transfere, mutarea efectivă se va realize din vară. Albanezul Hassani i-a impresionat la antrenemnte pe oficialii celor de la Poli Timișoara și a fost oprit în lot de antrenorul Aurel Șunda, el plecând de la Ceahlăul din postura de jucător liber de contract. De asemenea se încearcă în aceste zile direcționarea lui Andrei Tepeș spre o echipă care l-ar putea utiliza mai mult în campionat.

Vicepresedintele Marian Costea

Jucătorii intrați în ultimele șase luni de contract, Stana, Constantinescu și Golubovic vor primi oferte de prelungire, după cum a declarat președintele Consiliului de Administrație, Viorel Măstăcăneanu. „Bojan Golubovic este prioritatea numărul unul în clubul nostru. Dacă izbutim să-i prelungim angajamentul pe care-l are doar până în vară cu noi, ar fi o lovitură pentru noi“, recunoştea, la rândul lui vicepreşedintele Marian Costea. Asta în condițiile în care Beitar Ierusalim i-a făcut o ofertă generoasă căpitanului pietrenilor.

Conducerea Ceahlaului este optimista

Jucătorii îl regretă pe Miriuță

Jucătorii Ceahlăului regretă transferul lui Vasile Miriuță la CFR Cluj, dar văd mutarea ca fiind una firească, după ce în 2013, acesta a avut rezultate bune la Piatra Neamț. La un moment dat, se vorbea la finalul anului trecut de o posibilă participare în cupele europene, de către jucători, care erau încrezători că jocul echipei va progresa în 2014.

“Probabil, dacă rămânea Vasile Miriuță, puteam discuta de un loc de cupă europeană. Așa, eu zic că și o clasare cu un loc mai sus sau mai jos de unde suntem acum nu este o tragedie. Obiectivul pentru acest retur este să adunăm cât mai multe puncte”, a explicat Gabriel Cânu.

“Ținând cont că a avut rezultate foarte bune cu noi, era de așteptat să primească oferte de la echipe mai sus clasate și mult mai valoroase”, este de părere fundașul Lucian Cazan.

Emil Jula a completat: “Suntem în aceeași formulă, în afară de Miriuță. Au rămas antrenorii secunzi. Nu știu dacă au vreo idee nouă, dar cred că va merge la fel. Sperăm să rămânem în componența actuală și va fi, cu siguranță, bine”.

”Sper să continui la Ceahlăul, dacă cei de aici îmi vor propune prelungirea contractului. Mai am o ofertă de la mare și una de la munte, dar sper să rămân la Ceahlăul și să joc bine”, și-a exprimat dorința, Marian Constantinescu.

”Deocamdată joc la Ceahlăul și sunt al Ceahlăului. Vreau să joc cât mai bine aici și să nu mă mai gândesc la nimic în afară de pregătire. Eu cred că vom juca bine și în 2014”, a spus, optimist fundașul Andrei Marc.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentPrimul proiect european la Roman, poate peste trei ani
Articolul următorCredit pe termen lung staff-ului tehnic