O femeie din Iași și-a rupt piciorul pe traseul de la Cabana Fântânele spre Vârful Toaca, din Masivul Ceahlău. Week-end-ul la munte al turistei a fost întrerupt de accidentul produs în seara de 22 iunie 2019, cel mai probabil din neatenție, câtă vreme traseele și tot muntele e îmbibat de apă, după ploile din ultimele zile.

În urma apelului la 112, din jurul orei 17.30, s-a trimis echipa de intervenție Salvamont de la Baza Durău, care după circa o oră a ajuns la victimă. „Preluarea turistei, o femeie de 44 de ani, din Iași, s-a făcut dintr-o zonă de deasupra Cabanei Fântânele și în acest moment este coborâtă la baza de la Durău. În aproximativ două ore, echipa de intervenție ar urma să ajungă la bază, pentru a preda persoana rănită ambulanței. Sunt turiști care vin la munte, imediat ce văd că ploaia a stat. Dar, în Ceahlău tot au fost ploi și furtuni în ultimele zile și un pic de neatenție e suficient pentru un accident”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

Pentru ascensiuni montane pe vreme de ploaie este nevoie, printre altele, de încălțăminte cu talpa antiderapantă și îmbrăcăminte adecvată.

(C.I.)