O femeie din Iași și-a rupt piciorul pe traseul de la Cabana Fântânele spre Vârful Toaca, din Masivul Ceahlău. Week-end-ul la munte al turistei a fost întrerupt de accidentul produs în seara de 22 iunie 2019, cel mai probabil din neatenție, câtă vreme traseele și tot muntele e îmbibat de apă, după ploile din ultimele zile.

Ieșeancă evacuată de urgență din Masivul Ceahlău, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În urma apelului la 112, din jurul orei 17.30, s-a trimis echipa de intervenție Salvamont de la Baza Durău, care după circa o oră a ajuns la victimă. „Preluarea turistei, o femeie de 44 de ani, din Iași, s-a făcut dintr-o zonă de deasupra Cabanei Fântânele și în acest moment este coborâtă la baza de la Durău. În aproximativ două ore, echipa de intervenție ar urma să ajungă la bază, pentru a preda persoana rănită ambulanței. Sunt turiști care vin la munte, imediat ce văd că ploaia a stat. Dar, în Ceahlău tot au fost ploi și furtuni în ultimele zile și un pic de neatenție e suficient pentru un accident”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

Pentru ascensiuni montane pe vreme de ploaie este nevoie, printre altele, de încălțăminte cu talpa antiderapantă și îmbrăcăminte adecvată.

(C.I.)

Articolul precedentCurățenie de vară la PNL Neamț: organizații dizolvate, primari autosuspendați sau fără sprijin politic
Articolul următorEfectele ploilor de sâmbătă în județul Neamț