0:00

Curățenie de vară la PNL Neamț: organizații dizolvate, primari autosuspendați sau fără sprijin politic, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPNL, în ședință de Birou Politic Executiv ținută astăzi, 22 iunie, a luat hotărârea de a dizolva două organizații comunale, la Văleni, pe bază de rezultate proaste în alegeri și Mărgineni, fără explicații pentru opinia publică. Primarul de Văleni a rămas fără sprijin politic și-și cere scuze, cu un ochi probabil spre PSD, iar primarul de Piatra Neamț s-a autosuspedat în urma condamnării sale, în primă instanță, într-un proces care are la bază niște schimburi de terenuri. Aceasta ar fi sinteza unui comunicat de presă transmis atât redacțiilor cât și celor care fac informări ale publicului. Iată cum sună acesta în varianta de partid:

Vă informăm că astăzi 22 iunie 2019 a avut loc ședința Biroului Politic Județean a Partidului Național Liberal. În cadrul ședinței au fost mai multe luări de poziție și s-au luat următoarele hotărâri statutare.

1.Vă informăm în acest sens că Biroul Politic Judetean al PNL a luat act, de autosuspendarea Domnului Primar Dragoș Chitic din toate funcțiile deținute în partid până la soluționarea definitivă, pe cale de hotărâre judecătorească a dosarului în care este vizat.

Dragoș Chitic: „Am luat decizia de a mă autosuspenda din toate funcțiile politice pe care le dețin în PNL. Insist în a-mi demonstra nevinovăția în instanță și voi uza în acest sens toate pârghiile legale. Este o decizie firească și vreau să mulțumesc colegilor liberali și pietrenilor care și-au exprimat încrederea și susținerea. Din echitate și bun simț politic am luat această hotărâre de a mă autosuspenda din PNL pentru a nu aduce atingere valorilor si principiilor liberale. Sunt și voi fi întotdeauna fidel valorilor de dreapta, și de câte ori va fi nevoie voi sprijini echipa liberală de la Neamț și pe colegii consilieri locali în activitatea politico-administrativă ce ține de buna funcționare a Primăriei Piatra Neamț. Pe viitor în tot ceea ce înseamnă rundele de alegeri, mă voi manifesta în sprijinul Partidului Național Liberal și voi munci ca spiritul liberal și valorile de dreapta să dăinuie în Neamț. Rămân ferm și continui cu devotament munca în administrație în interesul cetățenilor din Piatra Neamț, cu aceeași seriozitate și implicare, promit să duc la rezolvare problemele comunității, să dezvolt calitatea vieții în Municipiu și să implementez proiectele pe care le avem în derulare.”

  1. Tot în cadrul ședinței Biroului Politic Judetean al PNL s-a hotărât în unanimitate dizolvarea Organizației PNL Văleni și retragerea sprijinului politic pentru primarul comunei Văleni, domnul Murariu Gheorghe.

Aceste decizii vin pe fondul rezultatelor mediocre obținute de organizația PNL Văleni la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

Primar Murariu Gheorghe: “Am participat astăzi la ședința BPJ a PNL Neamț și am luat act atât de retragerea sprijinului politic în ceea ce mă privește, cât și de hotărârea de dizolvare a organizației locale. Sunt de acord cu cele două decizii și îmi asum împreună cu echipa, rezultatele slabe obținute de Organizația Văleni la alegerile europarlamentare. Consider că responsabil de aceste rezultate sunt eu în calitate de Președinte al Organizației PNL Văleni.

Imi cer scuze față de colegii liberali și în mod deosebit față de Președintele PNL Neamț- dl. deputat Mugur Cozmanciuc pentru acțiunile politice greșite care au dus la pierderea alegerilor din  26 mai 2019.

Chiar dacă Organizația Văleni a fost dizolvată, iar mie prsonal mi-a fost retras sprijinul politic, îmi doresc și îmi asum ca pe viitor să fac în continuare parte din echipa liberală și cred cu tărie că printr-o implicare serioasă atât personală, cât și a echipei de consilieri vom câștiga detașat alegerile viitoare.

Sunt o persoană profund atașată la valorile de dreapta și voi face tot ceea ce îmi stă în puteri ca Partidul Național Liberal să fie pe primul loc în opțiunile locuitorilor din comuna Văleni, atât la alegerile prezidențiale unde o spun clar și răspicat că susținerea mea este pentru Klaus Iohannis, cât și la alegerile locale din 2020.

  1. Biroul Politic Judetean al PNL a hotărât în unanimitate dizolvarea Organizației PNL Mărgineni.

PNL Neamț

NR: Motivele pentru care a fost dizolvată organizația din Mărgineni nu au fost explicate.

Articolul precedentCod portocaliu de inundații
Articolul următorIeșeancă evacuată de urgență din Masivul Ceahlău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.