Ieşeancă cu piciorul fracturat salvată de pe Ceahlău!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO femeie, de 57 de ani, din Iaşi, a avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor, pentru că şi-a fracturat piciorul pe Ceahlău.

Dispeceratul Salvamont a fost anunţat, vineri, 19 august, în jurul orei 18:30, că femeia respectivă „se află în treimea superioară a traseului ce coboară de la Dochia spre Cascada Duruitoarea”.

“Echipa de intervenţie din Baza Salvamont Dochia s-a deplasat în zonă şi, după circa 30 de minute, a găsit victima cu piciorul fracturat. Intervenţia a fost foarte dificilă, traseul fiind poate cel mai accidentat din Ceahlău (zona care se închide în fiecare iarnă) şi a necesitat suportul celei de-a doua echipe, care a urcat din Durău, joncţiunea făcându-se la cota 1.500 metri în Poliţa Scăiuş”, informează Salvamont Neamţ.

A fost necesară utilizarea echipamentului special cu care s-a lansat de mai multe ori platforma UT 2000, asigurată de corzi. După câteva ore de muncă epuizantă, sub presiunea întunericului, care se instala treptat, mărind factorul de risc, victima a fost trecută de pasajele periculoase şi s-a continuat transportul doar cu echipa suport până la Baza Salvamont Durău, unde a fost predată, în jurul orei 22:00, echipajului SMURD. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentPrins cu 30.000 de țigarete de contrabandă
Articolul următorSezon Estival de 1.177.969 de lei pentru Poliţia Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.