salvamont interventie 01O femeie, de 57 de ani, din Iaşi, a avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor, pentru că şi-a fracturat piciorul pe Ceahlău.

Dispeceratul Salvamont a fost anunţat, vineri, 19 august, în jurul orei 18:30, că femeia respectivă “se află în treimea superioară a traseului ce coboară de la Dochia spre Cascada Duruitoarea”.

“Echipa de intervenţie din Baza Salvamont Dochia s-a deplasat în zonă şi, după circa 30 de minute, a găsit victima cu piciorul fracturat. Intervenţia a fost foarte dificilă, traseul fiind poate cel mai accidentat din Ceahlău (zona care se închide în fiecare iarnă) şi a necesitat suportul celei de-a doua echipe, care a urcat din Durău, joncţiunea făcându-se la cota 1.500 metri în Poliţa Scăiuş”, informează Salvamont Neamţ.

A fost necesară utilizarea echipamentului special cu care s-a lansat de mai multe ori platforma UT 2000, asigurată de corzi. După câteva ore de muncă epuizantă, sub presiunea întunericului, care se instala treptat, mărind factorul de risc, victima a fost trecută de pasajele periculoase şi s-a continuat transportul doar cu echipa suport până la Baza Salvamont Durău, unde a fost predată, în jurul orei 22:00, echipajului SMURD. (M. CONSTANTINESCU)