pietricica turism

politie masina* La data de 22 aprilie, la ora 17:20, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului  Târgu Frumos au fost  sesizaţi  de către F. Emilia din Târgu Frumos  cu privire la faptul că nepoata sa V.R., de 16 ani  a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Poliţiştii au stabilit că  minora a lipsit de la cursuri   în data de 21, respectiv 22 aprilie 2015. De asemenea, în baza investigaţiilor şi a colaborării dintre poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Frumos şi poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Tecuci, judeţul Galati, minora V.R. a fost depistată în sala de aşteptare din staţia CFR Tecuci. Aceasta a fost audiată cu privire la motivele plecării, stabilindu-se că nu a fost victima vreunei infracţiuni şi fiind predată tatălui său.

* În baza colaborării dintre I.P.J. Iaşi şi autorităţile din Portugalia,  a fost localizat şi reţinut urmăritul naţional şi internaţional Ţ. Ionel, de 26 ani, din comuna Vlădeni, care se sustrăgea executării pedepsei de 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de „abandon de familie”. În baza mandatului de executare   a pedepsei, emis la data de 31.01.2012 de către Judecătoria Rădăuţi, acesta a fost extrădat din Portugalia şi depus în Penitenciarul Rahova. Au fost revocate formele de urmărire şi s-a comunicat situaţia la Judecătoria Rădăuţi.

* În data de 24 aprilie 2015, în intervalele orare 09:00-13:00 şi 15:00-17:00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi, au organizat şi  desfăşurat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor. Au fost aplicate 90 sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 pentru  neacordare prioritate pietoni, 1 pentru circulaţie pe sens opus, 26 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 10 pentru telefonie, 2 pentru lipsă ITP,  în valoare  totală de 22.450 lei. Au fost reţinute în vederea suspendării 15 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare. Exemplu: P. Traian, de 66 de ani, din comuna Miroslava a condus un auto pe bulevardul  N. Iorga, din municipiul Iaşi, iar la trecerea de pietoni, nu a oprit şi nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat în traversarea regulamentară a străzii, pe marcaj pietonal, pe sensul său de mers. Faţă de şofer s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce auto pentru o perioadă de 30 de zile şi i s-a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 390 lei.

* La data de 23.04.2015, între orele 07:30- 10:30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Şipote, au acţionat în zona de competenţă, respectiv în piaţa agroalimentară Şipote, pentru, verificarea persoanelor fizice şi juridice care efectuează activităţi de comerţ, a persoanelor care oferă spre vânzare animale şi material lemnos,  precum şi pentru prevenirea furturilor din buzunare, de pe tarabe, fluidizarea traficului rutier în aceasta zonă şi menţinerea ordinii şi liniştii publice. Au fost legitimate 44 persoane şi 14 agenţi economici. Au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, dintre care 8 la Legea nr. 12/1990 şi 3 conform OUG 195/2002, în valoare de 4.257,5 lei. Exemple : 1. A fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 12/1990 rep., cu amendă de 500 lei, S. Toader, de 60 ani, domiciliat în comuna Şipote, care a efectuat acte de comerţ în alte locuri decât cele autorizate. 2. A fost sancţionat contravenţional conform O.U.G.195/2002, cu amendă de 390 lei, C. Dumitru, de 41 ani, din comuna Plugari, care a staţionat cu un auto pe D.J. 282,  în zona de acţiune a marcajului continuu.

Compartimentul de Relaţii Publice al IPJ Iaşi