0:00

IAŞI: Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada mai – septembrie 2015, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității derulează o campanie de informare a cetăţenilor pentru prevenirea furturilor din autoturisme.

Campania NU-ȚI LĂSA MAȘINA LA ÎNDEMÂNA HOȚILOR! vizează creșterea gradului de informare a cetățenilor din municipiul Iași cu privire la măsurile de precauție pe care trebuie să le cunoască și pună în practică pentru a reduce riscul ca mașina lor să devină ținta infractorilor.

Campania îşi propune să atragă atenţia asupra unui segment de criminalitate cu care ne confruntăm şi care poate fi prevenit prin măsuri simple de precauţie care reduc oportunităţile pentru hoţi şi îi descurajează totodată”, declară polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Iaşi.

O cercetare recentă realizată la nivelul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității care a analizat infracționalitatea comisă în municipiul Iași în anul 2014, a relevant câteva aspecte importante în ceea ce privește furturile din autoturisme:

IAŞI: Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!, ZCH NEWS - sursa ta de informații* cel mai frecvent mod de operare în cazul furturilor din autoturisme a fost sustragerea de bunuri profitând de geamul lăsat deschis/ portiere descuiate (38%), urmat fiind de utilizarea cheilor potrivite (22%) pentru a pătrunde în autoturism şi de distrugerea unui geam lateral (20%);

* neglijenţa/neatenția proprietarilor de autoturisme este una principalele cauze ce favorizează producerea furturilor din mașini, fiind lăsate diferite bunuri la vedere, pe bancheta sau pe bord, precum şi geamuri deschise/portiere descuiate;

* ca și timp de comitere – pe timp de zi sau de noapte – se observă o distribuție aproape egală;

* zona centrală a municipiului Iași se evidenţiază cu cele mai multe furturi din autoturisme sesizate circa 25%. (Compartimentul de Relaţii Publice al IPJ Iaşi)

Articolul precedentNEAMŢ: Conferință duhovnicească – „Ortodoxia și arta vieții”
Articolul următorNEAMŢ: 17 persoane pleacă, de la 1 mai, din Spitalul Județean
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.