nichita adomniteiŞefii palatelor administrative au avut primul schimb de replici din acest an. Mărul discordiei este proiectul Primăriei privind realizarea unei parcări subterane la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“. În cadrul unei emisiuni televizate, desfăşurată marţi seara, şeful Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, a criticat iniţiativa şi a acuzat municipalitatea că a transformat centrul Iaşului într-o zonă nefuncţională. Adomniţei a precizat că liberalii vor lupta cu toate armele din dotare pentru ca acest lucru să nu se întâmple şi pe esplanada Teatrului. Şeful CJ a subliniat că un edil „nu poate tăia copaci din tot oraşul doar pentru că a fost primar şi după aia Dumnezeu cu mila“.

Replica lui Nichita a venit miercuri, primarul susţinând că Adomniţei politizează proiectul.

„Face o confuzie foarte mare, şi nu cred că numai el, ci şi alţi oameni. Sigur, a fi împotriva unor proiecte care pot afecta mediul înţeleg şi sunt de acord. În schimb, nu pot să susţin oameni care politizează un proiect“, a spus Nichita.

Liderul organizaţiei judeţene a PSD l-a criticat pe Adomniţei pentru faptul că „face discursuri în numele comunităţii“. „Ce comunitate? De afaceri? Eu ştiu că această comunitate ieşeană are un primar. Dar nu mai contează acest lucru, că fiecare poate să viseze noaptea că este orice. Însă, a doua zi, dacă stă cu ochii deschişi şi visează din nou, e o problemă, avem şi spitale pentru treaba asta, avem multă lume care poate să-i ajute“, a conchis Nichita.