0:00

IAȘI: Bornele kilometrice, atracție pentru hoţi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDrumurile judeţene ar putea fi garnisite în acest an cu noi borne kilometrice. Aceasta, în măsura în care reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor vor găsi un material suficient de puţin interesant pentru hoţii de materiale refolosibile.

„Suntem încă la stadiul de căutare a materialelor pe care am putea să le folosim. Plasticul este prea fragil, fibra de sticlă prea scumpă, betonul armat se fură pentru fierul din el. Ne gândeam eventual la beton fără armătură, care nu ar fi interesant pentru hoţi“, a declarat directorul DJADP, Daniel Minciună.

Drumurile judeţene administrate de către DJADP au o lungime totală de 1.035 km. Conform aprecierii lui Minciună, pentru acestea ar fi necesare între 600 şi 800 de borne kilometrice, care să le completeze pe cele deja existente. Costul estimat al acestora s-ar ridica la aproximativ 270-300 lei bucata, respectiv un total de 162.000 – 240.000 lei.

„Rămâne să vedem în ce măsură vom dispune de fondurile necesare în acest an, care se anunţă unul destul de strâns în ce priveşte banii disponibili pentru drumuri. Acum doi ani, ne-am mai descurcat. Anul trecut nu a fost deloc grozav, iar din ce se discută până acum pe marginea bugetului, nu ştiu dacă ne vom permite astfel de cheltuieli“, a spus Minciună.

Articolul precedentIAȘI: 24 ianuarie – Fasole, cârnaţi, Iohannis, Ponta…
Articolul următorIAȘI: Discuţii incendiare între ministrul Educaţiei și rectori
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.