reclama autocenter

fasole cirnati iasiPregătirile pentru prima celebrare a zilei de 24 ianuarie ca sărbătoare na­ţională au intrat pe ultima sută de metri. Prefectura a găzduit luni, 19 ianuarie, o primă întâlnire a instituţiilor responsabile de organizarea manifestărilor ocazionate de cea de-a 156-a aniversare a unirii Mol­dovei cu Ţara Românească sub Ale­xandru Ioan Cuza.

„Pregătim în această perioadă manifestările de 24 ianuarie, în ce priveşte paza, ordinea publică şi celelalte atribuţii ce ne revin. Ne aş­teptăm ca ieşenii să participe în număr mare la manifestări, şi aşteptăm din partea tuturor participanţilor să dea adevărata măsură a importanţei acestui eveniment“, a declarat prefectul Dan Cârlan.

O nouă şedinţă a reprezen­tanţilor Prefecturii, Poliţiei, Jandar­meriei şi SMURD urmează să se des­făşoare în cursul zilei de vineri, preziua manifestărilor de 24 ianuarie. Sâmbătă sunt aşteptaţi la Iaşi preşedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, membri ai Guvernului, parlamentari şi pre­şedinţi de consilii judeţene. Manifes­tările se vor desfăşura în Piaţa Unirii, cu începere de la ora 9. După un concert de muzică populară de aproximativ o oră, vor urma slujba religioasă, discursurile oficialităţilor, depunerea de coroane, parada militară şi hora unirii. În paralel, pe pietonalul Ştefan cel Mare va avea loc parada costumelor de epocă, precum şi o scenetă intitulată „Moş Ioan Roată şi Unirea“. În intervalul orar 12-14 va fi organizată pe strada Alexandru Lăpuşneanu o masă tradiţională românească, unde se vor servi 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert. Vor fi organizate mo­mente festive în Dacia, Păcurari, Ale­xandru cel Bun, Gară, Tătăraşi, Podu Roş sau Nicolina. Manifestările se vor încheia la ora 18, când este programată retragerea cu torţe, 100 de militari ur­mând să mărşăluiască pe traseul Piaţa Unirii-Palas.

Articolul precedentNEAMŢ: Ajutoare de stat pentru dezvoltare regională
Articolul următorIAȘI: Bornele kilometrice, atracție pentru hoţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.