vama albitaPolițiștii de frontieră vasluieni au întocmit lucrare penală unui bărbat, care încerca să scoată din țară un autoturism marca Audi, model Q5, declarat furat din Italia, se precizează într-un comunicat de presă al STPF Vaslui, citat de Agerpres.

“În data de 23 martie a.c., în jurul orelor 00:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieșire din țară, Vitalie M., cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 36 ani, conducând un autoturism marca Audi, model Q5, înmatriculat în Italia.

Din studiul documentelor prezentate la controlul de frontieră s-a constatat că autoturismul, nu are drept de circulație pe drumurile publice din România, având inspecția tehnică periodică expirată de la data de 20 ianuarie 2015.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la controlul de frontieră, lucrătorii noștri au efectuat verificări suplimentare specifice, ocazie cu care s-a constatat că certificatul de înmatriculare, eliberat de către autoritățile din Italia, pentru autoturismul marca AUDI, model Q5 a fost furat din Italia la data de 16.02.2003 și procura eliberată la data de 07.02.2015, autentificată de un notar public italian este falsă. De asemenea, pe timpul cercetărilor s-a constatat că seria de șasiu a mașinii era modificată prin intervenție mecanică asupra acesteia.

Ca urmare a continuării cercetărilor, în data de 31 martie a.c., lucrătorii noștri au primit confirmarea faptului că pentru seria de șasiu reală a autoturismului este instituită o alertă pentru furt, introdusă de autoritățile italiene la data de 10.03.2015.

Polițiștii de frontieră i-au întocmit lui Vitalie M. lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România, uz de fals și furt.

Autoturismul, în valoare de 88.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea definitivării cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, inspector de poliție Irina Mirică. (ZCH NEWS)