0:00

Iarna încearcă să ne sperie, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Meteorologii anunță vreme rea, însă iarna nu va veni cu adevărat nici de această dată. Mai multe județe din Moldova, inclusiv județul Neamț, sunt sub incidența unei informări meteorologice care anunță ninsori, polei și vânt puternic începând cu după-amiaza zilei de 21 ianuarie și până astăzi la orele 10. Potrivit informării transmise tuturor autorităților locale, în intervalul menţionat în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, iar vântul va sufla în general moderat, trecător rafalele putând atinge 40 – 45 km/h. În jumătatea sudică a regiunii vor fi şi precipitaţii mixte cu depunere de polei. Ninsori locale vor fi şi în zona montană înaltă, unde vântul va avea intensificări temporare, cu viteze ce vor depăşi 70 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. Stratul de zăpadă nou depus va fi în general sub 10 cm.

Conducerile Consiliului Județean și a Prefecturii Neamț au avertizat primarii de comune în privința informării meteorologice și s-au asigurat că nu vor exista probleme sau situații de urgență. Astfel, reprezentanții Instituției Prefectului au anunțat primarii să fie pregătiți și să asigure permanența în primării, iar vicepreședintele Consiliului Județean, Dan Manoliu a discutat cu drumarii pentru a ști cum s-au organizat.

”Am discutat cu toți reprezentanții firmelor din asocierea care a semnat contractul pentru deszăpezire. Am insistat să iasă pe toate sectoarele de drum, mai ales pe cele cu nivel unu de viabilitate și să spulbere material antiderapant. Toți sunt pregătiți cu utilaje și au pe stoc sare și nisip. La Consiliul Județean se asigură permanența 24 de ore din 24 de către un ofițer de serviciu care monitorizează permanent situația de pe drumuri și condițiile meteo. Mai mult, se ține legătura permanent cu primarii, cu ISU și Ambulanța. Am vorbit cu cei de la Drupo și au ieșit în teren și au aruncat cu material antiderapant, mai ales în zonele de risc, inclusiv în noaptea de luni spre marți, de la ora 3 dimineața, pentru a ne asigura că nu vor fi probleme în trafic din cauza poleiului”, a precizat Dan Manoliu, vicepreședinte al CJ Neamț. (I. CĂLIN)

Articolul precedentSponsorizări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ
Articolul următor„Generalul” cere declarațiile directorilor