0:00

Iarmaroc de Toamnă la Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUltimul week-end din octombrie aduce la Târgu Neamț cea de-a doua ediție a Iarmarocului de Toamnă, în Parcul Cetate, în organizarea Primăriei Târgu Neamț. Potrivit city-managerului Geanina Fedeleș, evenimentul se dorește unul de promovare a meșteșugarilor și producătorilor locali și va avea un program încărcat, pentru toate gusturile.

Târg de meșteșugari, târg de blănuri, târg de animale, tradiționalul de acum Ceaun Fermecat, must la teasc, târg de legume și fructe, prezentări de vinuri, produse naturale, precum și momente artistice, care să dea șansa la afirmare tinerelor talente locale.

Iarmarocul începe vineri, 28 octombrie, la ora 15, cu deschiderea Festivalului Culinar „Ceaunul Fermecat”. Sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 13, Fanfara 10 Prăjini, ansamblurile folclorice „Mugurașii Mărginenilor”, „Izvoarele Borcutului” din Borca, „Dor Vânătorean” din Vânători-Neamț, „Oglinduța” din Oglinzi-Răucești, „Ținutul Zimbrului”, „Ozana”, „Floricica de la Munte”, precum și soliștii Ionela Brănișteanu-Rusu, Simona Manolache, Andrei Serena și Adina Olteanu vor anima atmosfera din Parc Cetate.

În ultima zi, duminică, 30 octombrie, de la ora 12, va avea loc un spectacol de muzică ușoară, folk, pop, rock, dans modern și de societate, oferit de talentele locale. În program s-au anunțat formația de chitare „Fărâmă de stea”, Grup Asociația Tinerilor Ortodocși din România, soliștii de muzică folk și pop Daria Boghian, Bogdan Dănilă, Răzvan Cucoș, Ioana și Aurelia Vrânceanu, soliști de muzică ușoară Elena Ioniță, Magda Gavriloaia, Iustina Obreja, Mara Matasă și Yarina Cozma.

«Anual, atingem 6-7 evenimente importante ale orașului și vrem să aibă loc regulat. Iarmarocul de toamnă dorim să rămână în programul manifestărilor permanente ale orașului, alături de Festivalul Medieval, Zilele Orașului, Zilele Ion Creangă, Festivalul Măștilor de Anul Nou și Revelionul. Scopul nostru este să ne promovăm cât mai mult din punct de vedere turistic. Iarmarocul de toamnă este un eveniment de promovare turistică. Ne îndreptăm atenția spre meșteșugarii locali și producătorii locali. Ca de fiecare dată, ne-am bucurat în organizarea acestor evenimente locale de sprijinul Consiliului Județean și, astfel, și în organizarea acestui iarmaroc suntem sprijiniți, prin Centrul pentru Cultură și Artă ”Carmen Saeculare”. Acest eveniment îl organizăm cu resurse locale și dorim să promovăm producătorii locali și talentele locale», a spus Geanina Fedeleș. (C.T. STURZU)

Articolul precedentHarpa revine în conferințe de presă
Articolul următor100 de ani de Vânători de Munte
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.