constantin iacoban sept 2015Conferința de presă de la Consiliul Județean Neamț de astăzi, 4 septembrie, l-a scos în prim-plan pe președintele Constantin Iacoban cu un subiect sensibil și, în general, ocolit în discuții publice: investițiile și licitațiile în instituțiile subordonate CJ! Subiectul este sensibil pentru că abordarea sa publică face ca abonații la vânzarea preferențială de chiloți, perdele, detergenți, cartofi, ciorapi, batistuțe, dar și cei de la firmele care fac reparații cu repetiție, să-și pună în mișcare tot cercul relațional pentru blocarea inițiativei președintelui CJ.

Exasperat de tot felul de reclamații și discuții în legătură cu acest subiect, dar și de necesitatea unor firești economii, Constantin Iacoban a anunțat că de la 1 octombrie 2015 toate investițiile se vor face și vor fi urmărite de funcționari ai Consiliului Județean.

„Începând de la 1 octombrie 2015, toate programele de mentenanță, investiții și licitații, vor fi făcute prin Consiliul Județean. Auzim în fiecare zi că se văruiește aceeași cameră și vedem că în ani de zile nu s-au finalizat o serie de lucrări. Ajunge! Deci, cât mai rămân în această funcție – unii să se chinuie să mă dea la o parte dacă nu le convine ceea ce le propun – vom face așa: proiectele, programele de întreținere, de curățenie, de investiții se derulează prin Consiliul Județean. În comisiile de licitații vor fi, obligatoriu, doi oameni de la Consiliul Județean. O persoană de la economic și una pe tehnic sau un jurist și tehnic. În tot ce achiziționează, murături, îmbrăcăminte, energie electrică, la apă nu putem că e o singură sursă… O să încercăm să clarificăm niște chestiuni. Asta înseamnă că vom avea prețuri la fel la cartofii de la Roman cu cartofii de la Bicaz. Problema cea mai importantă este întreținerea și investițiile pe clădirile care sunt proprietatea Consiliului și care se realizează prin centrele respective sau Direcția pentru Protecția Copilului, unde de asemenea preluăm toate aceste investiții. Stabilim programul și se derulează prin Consiliul Județean. Noi avem oameni buni, avem direcție specializată, avem logistica, de ce nu putem să o facem noi?”, a declarat Constantin Iacoban, președintele Consiliului Județean Neamț.

Problema de fond este: cine se va supăra în momentul aplicării acestor măsuri? (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentACTUALIZARE Lista şcolilor care nu au autorizaţie de securitate la incendiu
Articolul următorFals poliţist dus la arestare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.