politie razieUn bătrân de 76 de ani din comuna Botoșana a rămas fără cheile de la casă şi fără bani (2.000 de lei) după ce şi-a dat seama prea târziu că cei trei necunoscuţi care i-au bătut în poartă, duminică, 11 octombrie, sub pretextul că vor să cumpere mere, sunt de fapt nişte hoţi.

În primă fază, omul a negociat cu ei şi doi dintre „cumpărători” au mers cu bâtrânul să sorteze merele, după care i-au spus, în stilul clasic, că au o bancnotă de 500 de lei şi trebuie să le dea rest.

„Ulterior, victima a fost invitată de doi dintre autori, pentru a merge cu autoturismul acestora la un alt vânzător de mere din localitate, la domiciliul victimei rămânând cu soția sa și un al treilea bărbat pentru a alege merele ce urmau să fie cumpărate”, se arată în comunicatul Poliţiei Suceava.

„Ajuns în centrul localității și având suspiciuni cu privire la cumpărători, bărbatul de 76 de ani a hotărât să se întoarcă acasă, ocazie cu care, a constatat faptul că persoana care alegea mere era plecată, iar din ușa locuinței i-au dispărut cheile și din casă suma de aproximativ 2.000 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de poliţiştii în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului”.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu creadă orice necunoscut care le bate la uşă, să nu le permită accesul în imobil şi, mai ales, să nu umble în locurile unde ţin banii de faţă cu oameni pe care nu i-au văzut în viaţa lor şi nu ştiu ce intenţii au de fapt. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCădere de la etajul Morii Petricani
Articolul următorCarambol la Roman, doi copii răniţi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.