Prefectura Neamț a verificat mai multe hotărâri ale Consiliului Județean Neamț care priveau alegerea unor persoane în diverse foruri și care au fost alese prin vot deschis și nu secret așa cum prevede legea. Decizia a fost luată în urma unei sesizări privind legalitatea actelor, depusă la Instituția prefectului.
”Da, am primit o sesizare prin care ni se cere să verificăm mai multe hotărâri ale CJ Neamț. Acest lucru este însă de durată pentru că în ultimele luni au fost adoptate mai multe hotărâri care priveau alegerea de persoane. Vom verifica în arhiva noastră și în documentele pe care le deținem care sunt aceste hotărâri și dacă sunt legale sau nu”, a precizat prefectul județului Neamț, George Lazăr.

cj 2013 05
Sesizarea a pornit, după câte se pare, de la faptul că la începutul lunii noiembrie, prefectul a atacat în contencios administrativ hotărârea CJ Neamț prin care, în ședința ordinară din luna octombrie, la conducerea ECO Neamț a fost numit consilierul județean Mircea Pintilie, în locul consilierului județean Gabriel Vișan.
”Pe aceea cu înlocuirea domnului Gabriel Vișan cu consilierul Mircea Pintilie la Eco Neamț, am contestat-o la instanța de contencios, pentru că hotărârea prin care s-a ales noul președinte al ECO Neamț s-a făcut cu vot deschis și nu cu vot închis, așa cum spune legea 215, pentru că este vorba de alegerea unei persoane. Din câte am înțeles astfel de hotărâri au mai fost adoptate, dar nu am primit sesizări până la această dată. Dacă sesizează cineva le voi ataca și pe acelea la instanța de contencios”, spunea atunci prefectul George Lazăr. (I.C.)