Hoţ „nocturn” arestat după ce a furat 9 laptopuri dintr-o şcoală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDotarea școlilor cu echipament pentru desfășurarea cursurilor online pare că are și un efect secundar nedorit: le transformă în ținte pentru hoți. Un tânăr de 18 ani, din Hârlău, suspectul principal în furturi de la o școală din localitate și de la o cofetărie, a primit ieri, 7 octombrie, 30 de zile de arest preventiv, măsură dispusă de magistraţii Judecătoriei Hârlău.

Tânărul a fost foarte ocupat în ultimele nopți. El a pătruns în sediul unei societăţii comerciale, în noaptea de 27 spre 28 septembrie, de unde a furat bani, un laptop, o boxă şi o sticlă de coniac.

Cu o noapte înainte, a încercat să aplice aceeaşi metodă într-un bar, dar a fost suprins de angajaţi şi a scăpat cu fuga.

În noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie, a intrat într-o şcoală de unde a furat nu mai puţin de 9 laptopuri, iar de acolo s-a dus într-un centru de servicii sociale de unde a plecat cu un telefon mobil.

Pe 6 octombrie, poliţiştii din Hârlău l-au identificat pe tânărul de 18 ani şi au reuşit să recupereze toate bunurile de la acesta, reţinându-l pentru 24 de ore.

Acum are dosar penal pentru furt calificat şi tentativă de furt calificat şi aşteaptă să fie judecat în arestul IPJ Iaşi.

Angela Croitoru

Articolul precedentSistări ale gazelor naturale în Buhuși
Articolul următor1 noiembrie – termen de depunere a documentației pentru subvențiile acordate apicultorilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.