0:00

După ce în județul Neamț de aproape un an de zile Hepatita A (boala mâinilor murdare) își face de cap, reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică au anunțat că numărul persoanelor internate din cauza acestei boli s-a micșorat. Cu toate acestea, epidemiologii rămân în alertă, precizând că poate fi vorba doar despre o „pauză” ce se poate sfârși într-un timp scurt.

„Dacă până acum vorbeam despre 6-7 internări zilnice din cauza Hepatitei A, în momentul de față, putem spune că numărul acesta a scăzut aproape la jumătate. Cu toate acestea pentru noi, epidemiologii, această pauză nu înseamnă mare lucru. Există posibilitatea ca numărul îmbolnăvirilor să crească din nou, deoarece perioada de incubație variază între 15 și 45 de zile”, a declarat dr. Roxana Pipirigeanu, epidemiolog șef la Direcția de Sănătate Publică Neamț.

Aceasta a avertizat că Hepatita A a debutat în luna septembrie și în Târgu Neamț, după ce anul trecut mai multe focare au izbucnit în Roman, iar în Piatra Neamț primele cazuri au apărut în luna aprilie a acestui an.

„Cele mai multe cazuri cu care ne confruntăm acum sunt în Piatra Neamț cu toate că, începând cu luna septembrie am înregistrat câteva cazuri și în Târgu Neamț și la două comune din apropiere”, a adăugat dr. Roxana Pipirigeanu.

Chiar dacă boala nu pare să părăsească prea curând județul, sfaturile medicilor în ceea ce privește prevenția sunt același, cea mai importantă axându-se pe igiena mâinilor. (M. TEODOROF)

Articolul precedent„Grijă” ministerială: sugari privaţi de laptele praf
Articolul următorClienţii CFR, şi cu întârzierea, şi cu buza umflată