Compania Heidelberg Cement România a donat tablete copiilor din Bicaz şi Taşca. Acţiunea face parte din programul Edu2023, prin intermediul căruia “272 de copii, din șapte școli primare și gimnaziale, din trei județe, se vor familiariza, în această vară, cu tehnologia și vor deprinde utilizarea resurselor online, după ce au primit tablete care să îi ajute în învățare și în interacțiunea cu profesorii și colegii”, se precizează într-un comunicat de presă al Heidelberg Cement.

Elevii sunt de la Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” Pucioasa, Școala Gimnazială nr. 4 Pucioasa, Școala Gimnazială “Diaconu Coresi” Fieni (județul Dâmbovița) și școlile din localitățile Băița, Șoimuș (județul Hunedoara), Bicaz și Tașca (județul Neamț). În aceste unități de învățământ Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională desfășoară proiectul Edu2023, susținut financiar de compania Heidelberg Cement România.

Tabletele au sistem de operare Android, ecran 10 inch IPS,  camera 5 MP, procesor Quad-Core 1,1 GHz,  memorie internă 16 GB și 2 GB RAM, iar copiii vor putea utiliza gratuit internetul, în trafic național nelimitat de date, pentru o perioadă de 2 ani.

“Beneficiari sunt elevii ale căror familii nu aveau posibilitatea achiziționării tehnologiei necesare pentru continuarea învățării online și au fost selectați în urma anchetelor sociale desfășurate de conducerile școlilor”, menţionează sursa citată.

“Acești elevi provin din familii dezavantajate din punct de vedere socio-economic și care nu își permit achiziționarea unui asemenea echipament informatic și nici plata unui abonament. Primirea acestor tablete este salvatoare pentru elevii din grupul țintă. Acum vor simți și ei ca fac parte din comunitatea on-line a clasei lor, deoarece, în toată această perioadă dificilă, au participat foarte puțin de pe telefoanele părinților ori ale fraților mai mari sau chiar deloc, la lecțiile on-line”, a declarat prof. Elena-Cristina Sasu, de la Școala Gimnazială “Regina Maria” Bicaz.

“Educația este unul dintre domeniile cheie ale acestui drum pe care ne-am luat angajamentul să îl parcurgem împreună, de aceea am încercat să susținem mereu astfel de proiecte. Ne bucurăm că alături de partenerii noștri de la Step by Step și cu sprijinul cadrelor didactice, am putut să intervenim pentru a facilita accesul la educație copiilor din comunitățile noastre”, a precizat Florian Aldea, președinte-director general Heidelberg Cement România. (M. CONSTANTINESCU)