Meteorologii avertizează, din nou, prin codul portocaliu emis pentru astăzi, 20 iunie, începând cu ora 12 și până duminică, 21 iunie, la ora 6, interval pentru care sunt anunțate căderi însemnate de apă și instabilitate atmosferică accentuată.

Din după-amiaza zilei de sâmbătă (20 iunie) și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (20/21 iunie), în Moldova, Maramureș, Transilvania, Dobrogea, local în Muntenia și în nordul Crișanei, precum și în zonele montane, vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.

Ploile vor continua până în ziua de 23 iunie, conform avertizării cod galben valabil până la ora 10. Instabilitatea atmosferică se menține temporar accentuată în toată țara, cu frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

(C.I.)