Romanul in cantonament

Luni, 7 iulie, lotul echipei HCM Roman se va reuni pentru începerea pregătirilor. Conducerea clubului romaşcan vrea să întărească echipa înaintea unui nou sezon, în care romașcancele vor lupta, în plus, și pe ”frontul” cupelor europene. Antrenorul Florentin Pera a creionat un program de pregătire bazat pe acumulări fizice la Cheile Grădiștei, care va fi urmat de pregătirea tehnico-tactică, precum și de meciuri amicale. În perioada 1-10 august, HCM Roman va disputa două jocuri de verificare în Serbia şi Macedonia.

Radina Krumova

Au plecat două jucătoare

HCM Roman se află în perioada de realcătuire, iar vacanța a ajuns aproape de final. Până la începerea pregătirilor de vară în vederea abordării noului sezon competiţional, intern şi, mai ales, în cupele europene, mai sunt câteva zile. HCM Roman a încheiat campionatul Ligii Naţionale ediţia 2013-2014 pe locul al 5-lea, după faza play-off, deşi la sfârşitul returului era pe locul al 3-lea. A jucat finala Cupei României cu HCM Baia Mare şi, din postura de finalistă în meci cu câştigătoarea campionatului, va juca în ediţia viitoare a Cupei Cupelor. Va juca şi în Supercupa României, meci programat pe data de 27 august, cu HCM Baia Mare. Campionatul va începe pe 31 august. Până atunci, HCM Roman, la fel ca şi orice altă echipă din Liga Naţională, îşi realcătuieşte lotul. La reunirea anunțată pentru luni, 7 iulie, nu vor fi prezente două jucătoare din sezonul trecut. Radina Krumova a anunțat conducerea clubului încă de luna trecută că nu va mai continua la HCM Roman, urmând să se căsătorească și să se mute, alături de soțul său, la Londra, în timp ce Monica Amoagdei va părăsi și ea echipa. În schimb, Carmen Stoleru și-a dat acceptul pentru a continua la formația antrenată de Florin Pera, punând capăt unor speculații, care o dădeau transferată la altă formație.

Președintele dă asigurări că lotul va fi completat

Lucian Micu, preşedinte al HCM Roman şi viceprimar al Romanului, dă câteva detalii despre noua componenţă a lotului romaşcan şi programul acestuia până la începerea sezonului oficial: “Deocamdată, se ştie că nu vor mai face parte din lot Amoagdei şi Krumova. Noutatea ar fi că vrem să facem un transfer de marcă şi că sunt în pregătire alte câteva surprize. Trebuie să ne întărim pentru a putea face faţă unui sezon care se anunţă şi mai greu decât cel pe care l-am încheiat cel puţin bine. Sigur este că reunirea lotului va fi în 7 iulie. După reacomodarea la efort, se va pleca în cantonament de pregătire la Cheile Grădiştei. Lotul va reveni în Roman şi se vor susţine două partide amicale, după care, în perioada 1-10 august, vom merge în Serbia şi Macedonia, unde vom disputa alte două jocuri de verificare. Săptămâna viitoare, în funcţie de noutăţile pe care le vom avea, vom organiza o conferinţă de presă. Ce pot să mai spun este că 90% din lotul pe care l-am avut în sezonul trecut va fi păstrat. Purtăm, în continuare, discuţii pentru completarea lui. Vrem să realcătuim o echipă la fel de competitivă, cel puţin, precum cea cu care am încheiat sezonul trecut”. În paralel cu întărirea lotului și evoluția în campionatul Ligii Naționale Feminine, HCM Roman vrea să “crească” cel puţin 2 sportivi, pe an, de la LPS. Colaborarea dintre instituţiile implicate în promovarea sportului romaşcan se va materializa şi într-un protocol cu termene clar definite.

Diana Drutu la blocaj

Protocol Primărie, LPS și HCM

Administraţia locală romaşcană doreşte încheierea unui protocol de colaborare între Primărie, Liceul cu Program Sportiv (LPS) şi Handbal Club Municipal (HCM) Roman, pentru sprijinirea tinerilor care învaţă la LPS. Conducerea LPS a solicitat Primăriei Roman acces gratuit pentru sportivii de la acest liceu la bazinul de înot şi la Sala Sporturilor, atât pentru antrenamente, cât şi pentru refacere şi recuperare. În aceste condiţii, dar şi pentru că Primăria vrea ca HCM Roman să fie o rampă de lansare pentru cele mai bune handbaliste de la LPS, a fost aleasă varianta încheierii unui protocol între cele trei părţi implicate, dar numai după ce legislativul local îşi exprimă acordul. În cazul în care consilierii vor aproba proiectul de hotărâre, pentru următorii 5 ani, Primăria va permite accesul gratuit al sportivilor de la secţia de handbal a LPS Roman la sala şi baza materială de la Sala Sporturilor din Roman, în vederea desfaşurării antrenamentelor, conform unui program săptămânal propus de antrenor şi aprobat de conducerea Primăriei, în funcţie de competiţiile şi evenimentele ce urmează a se desfăşura în aceeaşi sală, şi va permite accesul gratuit al aceloraşi sportivi la baza materială a bazinului de înot, în funcţie de programările efectuate pentru înotul didactic, acesta din urmă având prioritate. În acelaşi timp, LPS Roman va asigura Primăriei şi HCM Roman accesul gratuit la baza de selecţie a sportivilor proprii şi va permite selecţia gratuită a cel puţin 2 sportivi de la secţia handbal într-un an, care vor fi legitimaţi de către HCM Roman gratuit. HCM Roman se obligă să selecteze sportivii care urmează a juca pentru echipă, să-i legitimeze şi să asigure condiţii optime de pregătire sportivă a acestora. (Cristi SOROCEANU)

Articolul precedentÎnvăţăturile boierului Pancu către târgnemţeni
Articolul următorDaniel Harpa: Consilierii PP-DD nu au inițiat nici un proiect